fbpx

Alles wat je nodig hebt voor het organiseren van een zakelijke zomerborrel

De zomer is de ideale tijd om een feestelijke zomerborrel of barbecue te organiseren en samen te komen met collega’s of netwerkcontacten. Het is niet alleen gezellig, maar versterkt ook de teamspirit binnen het bedrijf. Het organiseren van een succesvolle borrel kan veel vragen op gebied van planning en details. In dit blog helpen we je dus graag een handje op weg om de perfecte zakelijke zomerborrel te organiseren, met speciale aandacht voor het entertainment dat SKYFLY te bieden heeft.

1. Bepaal de doelstellingen en het budget

Voordat je begint met de organisatie, is het belangrijk om helder te hebben wat je wilt bereiken met de zomerborrel. Wil je dat het in het teken staat van teambuilding, nieuwe medewerkers verwelkomen of gewoon het harde werk van je team vieren? Zodra je de doelstellingen hebt vastgesteld, kun je een budget bepalen. Dit helpt bij het maken van keuzes met betrekking tot locatie, catering, entertainment en decoratie.

2. Kies een geschikte datum en locatie

Het kiezen van de juiste datum is cruciaal voor een goede opkomst. Houd rekening met vakanties en andere belangrijke evenementen binnen het bedrijf. Kies een datum die voor de meeste medewerkers goed uitkomt.
De locatie speelt een grote rol in de sfeer van de borrel. Overweeg een plek met een mooie buitenruimte, zoals een tuin, dakterras of een park. Als je op zoek bent naar ideeën en suggesties voor geschikte locaties, denken wij van SKYFLY graag met je mee!

3. Stuur uitnodigingen op tijd

Stuur de uitnodigingen ruim van tevoren, zodat iedereen de datum kan vrijhouden. Een uitnodiging per e-mail is vaak het meest praktisch, maar een mooie, fysieke uitnodiging kan ook een persoonlijk tintje geven. Vermeld alle belangrijke details, zoals de datum, tijd, locatie, dresscode en eventuele andere instructies.

4. Zorg voor de juiste catering

Eten en drinken zijn een essentieel onderdeel van elke borrel. Kies voor lichte, zomerse hapjes zoals salades, tapas, fruit en verfrissende drankjes. Een mix van alcoholische en non-alcoholische dranken zorgt ervoor dat iedereen iets kan vinden dat hij of zij lekker vindt. Het inhuren van een cateraar kan veel stress wegnemen, zodat je zelf ook kunt genieten van de borrel.

5. Regel entertainment met SKYFLY

Entertainment is de sleutel tot een geslaagde zomerborrel. Bij SKYFLY kun je kiezen uit een breed scala aan entertainment opties die je evenement onvergetelijk maken:

  • Bedrijfsfeest DJ: Een professionele DJ kan de juiste sfeer creëren met een mix van muziek die iedereen aanspreekt. Overweeg om de DJ te combineren met een zangeres of een saxofonist voor een extra dimensie aan het feest. Deze live elementen zorgen voor een feestelijke ervaring, waar nog lang over gesproken zal worden.
  • Pubquiz: Een pubquiz is een geweldige manier om teambuilding te bevorderen en collega’s op een leuke manier met elkaar te laten concurreren. SKYFLY biedt professionele quizmasters die de quiz kunnen leiden, compleet met uitdagende vragen en interactieve rondes. Dit is een uitstekende optie om de avond te starten of als intermezzo tijdens de borrel.

6. Denk aan de decoratie

Een zomerse borrel vraagt om vrolijke en lichte decoraties. Denk aan bloemen, kleurrijke lampionnen, kaarsen en comfortabele zitplekken. De decoratie hoeft niet extravagant te zijn, maar moet wel bijdragen aan een ontspannen en gezellige sfeer.

7. Plan voor slecht weer

Hoewel je natuurlijk hoopt op mooi weer, is het verstandig om een back-up plan te hebben voor het geval het weer tegenzit. Dit kan betekenen dat je een tent huurt, of een binnenruimte reserveert die snel omgetoverd kan worden tot een feestelijke ruimte.

8. Maak een draaiboek

Een goed georganiseerd evenement vergt een draaiboek waarin alle details zijn vastgelegd. Dit helpt om het overzicht te bewaren en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Noteer wie verantwoordelijk is voor welke taken, de tijdsplanning en contactinformatie van leveranciers en dienstverleners.

SKYFLY als jouw zomerborrel organisatie partner

Voor meer inspiratie en tips voor jouw zomer borrel of barbecue, bezoek je SKYFLY, waar je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor het organiseren van een succesvolle bedrijfsborrel. Van een professionele DJ tot een interactieve pubquiz, SKYFLY heeft het entertainment dat je evenement tot een groot succes maakt.

Dus, waar wacht je nog op? Neem contact met ons op en begin vandaag nog met de planning. Samen maken we van jullie zakelijke zomerborrel een onvergetelijke ervaring!

Vraag een persoonlijk gesprek aan