Checklist bruiloft: een bruiloft plannen van A tot Z

Checklist bruiloft: een bruiloft plannen van A tot Z

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie trouwplannen! Maar waar nu te beginnen? Deze uitgebreide bruiloft checklist helpt je verder van begin tot eind. Belangrijk: start op tijd met het plannen van je bruiloft. Hoewel het mogelijk is een bruiloft te organiseren in minder dan een jaar, adviseren wij dit niet. Locaties en leveranciers zijn namelijk vaak snel volgeboekt, vooral in de populaire seizoenen. Wil je op een specifieke datum trouwen of op een bepaalde locatie? Dan moet je dit minstens 12 maanden van tevoren plannen en voor sommige locaties nog wel eerder! Laten we dan ook aannemen dat je 12 maanden de tijd hebt voor het plannen. Deze checklist is dan een goed startpunt om mee te beginnen!

Wat regelen voor bruiloft?

Bij een bruiloft komt meer kijken dan je denkt. Je moet met heel veel dingen rekeningen gaan houden. Om jullie hierbij te helpen hebben wij een bruiloft checklist opgesteld van alles waar je aan moet denken. Allereerst jullie budget, vraag je af hoeveel jullie te besteden hebben. Tip:

Trouwdatum

Je begint met het bedenken van je trouwdatum. Je kunt kiezen voor een bijzondere dag waar jullie veel waarde aan hechten of zomaar een dag. Hou wel rekening met nationale feestdagen, bijzondere evenementen en gasten die wellicht op vakantie gaan, maar die jullie er graag bij willen hebben. Het is verstandig om ruim een jaar van tevoren de datum te kiezen en dan de trouwlocatie. Als die datum dan al bezet is of juist de locatie, dan moeten jullie bedenken wat belangrijker is voor jullie, de locatie of de datum?

Trouwlocatie

Als de datum is bepaald, kunnen jullie op zoek naar een trouwlocatie. Tegenwoordig kun je op veel meer locaties trouwen dan alleen in het gemeentehuis. Bedenk vooraf wat voor soort bruiloft jullie willen. Wellicht willen jullie een specifiek thema hanteren of trouwen in een prachtig kasteel. Bedenk ook gelijk hoeveel gasten jullie ongeveer willen uitnodigen.

Fotograaf en muziek

Vlak nadat de datum is vastgelegd, moet je al snel kijken naar een fotograaf/videograaf. Goede fotografen zijn vaak druk bezet. Jullie trouwfoto’s zijn namelijk nog het enige tastbare dat jullie overhouden aan jullie speciale dag. Ons advies: bezuinig vooral niet op een fotograaf! Zoek via Google naar een goede bruidsfotograaf en/of vraag rond bij mensen in je eigen netwerk. Plan een kennismakingsgesprek in om te kijken of de fotograaf bij jullie past en vraag altijd naar zijn/haar portfolio.

Hetzelfde geldt voor een dj en/of band. Bekijk wat jullie mogelijkheden zijn en wat jullie het leukst vinden.

Tip: wacht niet te lang met het reserveren van een videograaf. Dankzij een trouwfilm kunnen jullie nog jarenlang terugkijken naar deze bijzondere dag. Dan is het wel fijn dat de film in de stijl is die jullie mooi vinden.

12 tot 7 maanden

Checklist Bruiloft: 12 tot 7 maanden tot het huwelijk

Het eerste halfjaar ga je vooral op zoek en plan je veel afspraken. Denk hierbij aan de datum, locatie en aantal gasten. Wellicht willen jullie een thema en gaan jullie ook in die stijl gekleed. En wat dacht je van ‘’Save the date’’ kaartjes?

Voor de foto/videograaf, dj/band, leveranciers voor een bruidstaart moet je zeker wel maanden van tevoren iets regelen en zeker als ze populair zijn, anders zijn ze zo bezet.

Let op: Vergeet niet vrij te vragen van werk voor jullie honeymoon!

Checklist trouwen: 12 maanden

Jullie hebben de datum en locatie gekozen, maar past de locatie wel binnen jullie budget? Maak een kostenberekening, stel samen vast hoeveel jullie aan elk onderdeel willen uitgeven. Bedenk of jullie alleen bij de gemeente willen trouwen en/of een kerkelijke ceremonie willen.

Wellicht hebben jullie ook al een thema in het hoofd, zoek op internet naar diverse afbeeldingen die jullie mooi vinden en wat jullie aanspreekt voor jullie bruiloft. Maak er vervolgens een moodboard van.

Ook erg belangrijk om te weten: wie vraag je als ceremoniemeester? De ceremoniemeester is het aanspreekpunt voor jullie gasten en helpt jullie overal bij waar nodig.

Checklist trouwen: 11 maanden

Ga op zoek naar je bruidsjurk! Blader door tijdschriften en kijk rond op internet. Praat met je familie en vrienden over wat je allemaal van plan bent en wellicht hebben zij nog leuke ideeën voor je.

Maak ook vast een (voorlopige) gastenlijst. Maak beide een lijst en leg deze uiteindelijk naast elkaar, zo lopen jullie het minste risico om iemand te vergeten. En wie weet komen er later nog gasten bij of gaan er gasten af.

Checklist trouwen: 10 maanden

Maak alvast een afspraak bij een bruidsmodezaak. Op jurken zit vaak een lange levertijd die wel zes maanden kan duren en misschien wil jij wel een jurk op maat laten maken.

Maak verder een voorlopig draaiboek van jullie bruiloft. Zo krijg je overzicht. Denk hierbij aan de 5-W’s (Wie, Wat, Waar, Wanneer, Waarom) en houd rekening met uitloop.

Gaan jullie de uitnodigingen zelf maken of laten ontwerpen? In een leuk thema of met een mooie foto van jullie erop? Verstuur ze wel op tijd zodat de gasten alvast die dag vrij kunnen houden.

Het kan best een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft. Boek een bruiloft dj voor jullie feest! Dan zit je in ieder geval goed met de muziek en wordt het ongetwijfeld een onvergetelijke dag; een dag vol emoties en een dag die eindigt met een knalfeest! Kortom; hét perfecte trouwfeest met de bruiloft muziek die jullie wensen.

Wat zet je op de uitnodiging?

 • Jullie namen
 • Datum/tijd/locatie
 • Jullie bruiloftswebsite (indien van toepassing)
 • Cadeauwensen
 • E-mailadres voor aanmelding/afmelding

Eventueel

 • Dresscode
 • Social media wensen
 • Wel/geen kinderen gewenst
 • Routebeschrijving
 • Overnachtingsmogelijkheden

Checklist trouwen: 9 maanden

Denk na over het versturen van een ‘Save-the-date’. Zo kun je, zonder dat je alles al rond hebt, alvast alle gasten ‘reserveren’. Dit zodat je al ongeveer weet hoeveel mensen er komen. De kaartjes kun je zelf online ontwerpen maar natuurlijk ook laten maken door een designer die jullie trouwkaart maakt.

Denk verder na over de aankleding van de trouwlocatie(‘s). Pas bijvoorbeeld een leuk thema toe en laat je inspireren door Pinterest. Zo kun je genoeg zelf dingen maken maar ook laten maken.

Iets waar je niet gelijk aan denkt is een bruiloftverzekering. Wel is het iets om samen over na te denken. Een bruiloft is namelijk een dure dag en in de meeste gevallen moet je al wat bedragen vooruit betalen. Met een bruiloft verzekering zorg je ervoor dat jullie beschermd zijn tegen allerlei onvoorziene omstandigheden en dit kan tot 15 dagen voor de bruiloft!

Checklist trouwen: 8 maanden

Jullie hebben nagedacht over een ‘Save the date’ en als het goed is hebben jullie hiervoor ook al een ontwerp. Zo ja, stuur deze alvast naar jullie gasten om ze te informeren over jullie trouwdatum.

Als jullie gasten hebben die van ver komen, kunnen jullie nadenken om een overnachting voor ze te boeken of een deel hiervan te betalen. Zo weet je zeker dat ze tot in de vroege uurtjes op de dansvloer staan.

Vraag bij je werkgever alvast vrij voor en na jullie bruiloft. Dit in verband met voorbereidingen en jullie huwelijksreis! Laat je alvast inspireren door mooie huwelijksreizen en kijk online en/of blader door de reisgidsen. Zo zijn er genoeg romantische reisbestemmingen over heel de wereld.

Zonder trouwambtenaar, heb je geen officieel ja-woord en zonder leuke trouwambtenaar, heb geen leuk praatje vooraf. Het is de moeite waard om na te denken wat je wilt en dat ook aan te geven in een persoonlijk gesprek. Kies je voor een ambtenaar van de gemeente of kies je voor een zelfstandige trouwambtenaar? In het laatste geval is het verstandig deze op tijd vast te leggen.

Checklist trouwen: 7 maanden

Als het goed is heb je inmiddels een prachtige trouwjurk gevonden. Vergeet niet mooie bruidsaccessoires toe te voegen zoals sieraden.

Stel je wensenlijst samen. Dit kan supereenvoudig door een website te maken of voor je gasten een aparte Facebookgroep te maken. Zorg er wel voor dat die Facebook groep alleen zichtbaar is voor je gasten en niet voor vreemden.

Bedenk en oefen jullie openingsdans. Moeite met dansen? Neem dan een paar danslessen. Houden jullie niet van dansen? Overweeg dan het inhuren van een band op je trouwfeest, een Bruiloft DJ met zangeres of Bruiloft DJ met saxofonist.

En dan nu de bruidstaart! Ga langs bij verschillende leveranciers die jullie aanspreken en die passen bij jullie stijl. Maak een afspraak voor een proefsessie, zodat jullie lekker kunnen kijken maar vooral proeven! Ook bij een taart is het handig om een moodboard te maken en je te laten inspireren door Pinterest. Wil je niet voor een standaard bruidstaart gaan? Denk dan eens aan een sweet table. Het woord zegt het al; een tafel vol met zoetigheid en lekkere kleine hapjes zoals; cupcakes, cakepops, macarons, enzovoorts.

Maand 12 t/m maand 7 kort samengevat:

 • Stel de trouwlocatie vast;
 • Stel de trouwdatum vast;
 • Bedenk een thema;
 • Maak een (voorlopige) gastenlijst;
 • Bespreek wie de ceremoniemeester wordt;
 • Een ambtenaar van de gemeente of een zelfstandige ambtenaar?
 • Maak een afspraak voor de trouwjurk;
 • Ga op zoek naar een foto/videograaf en boek die zo snel mogelijk;
 • Ga op zoek naar een dj/band en boek die zo snel mogelijk;
 • Ga langs bij leveranciers en plan een proefsessie in voor de bruidstaart;
 • Maak een draaiboek;
 • Ontwerp de uitnodigingen of laat dit doen;
 • Denk na over ‘Save the date’ kaartjes;
 • Denk na over een bruiloft verzekering;
 • Gasten van ver? Boek een overnachting;
 • Vraag vrij van werk voor jullie huwelijksreis;
 • Stel jullie wensenlijst samen;
 • Bedenk en oefen de openingsdans.

Checklist Bruiloft: 6 tot 3 maanden tot het huwelijk

6 tot 3 maandenInmiddels weten jullie hoe de bruiloft eruit moet komen te zien. In deze maanden gaat het erom dat deze zaken ook daadwerkelijk gaan gebeuren. Dit noem je dan ook wel de doe-fase.

Checklist trouwen: 6 maanden

Nu is het tijd voor de bruidegom om zijn outfit uit te zoeken. Ook voor een man zijn er veel verschillende opties, wie weet moet het een pak op maat worden.

Maak ook een afspraak bij de notaris als jullie met huwelijksvoorwaarden willen trouwen.

Inmiddels is het ook tijd om jullie gastenlijst definitief te maken. De gasten hebben een ‘Save the date ‘kaart ontvangen en hebben laten weten of ze wel/niet aanwezig zijn.

Ga langs een bloemist om je bruidsboeket te regelen. Kijk wel eerst goed rond om te kijken welke bloemist het in de stijl van je bruiloft kan doen. Tip: laat eerst een proeftrouwboeketje maken zodat je weet wat je kunt verwachten.

Regel ook alvast de attributen, zoals een ringendoos, gastenboek, servetten of paraplu als jullie in het najaar willen trouwen.

Bedenk hoe jullie de gasten de hele dag kunnen entertainen. Muziek is natuurlijk aanwezig op je feest, maar wellicht ook al overdag? Jullie zouden een photobooth kunnen huren, maar ook polaroidcamera’s op tafels neer kunnen leggen zodat iedereen zelf foto’s kunnen maken. Ook heel leuk: Snappshot. Dit is een app waarmee al je gasten foto’s kunnen maken met hun telefoon. Deze foto’s kunnen direct getoond worden op een tv-scherm. En dit is tevens een opslag voor alle foto’s die gemaakt zijn voor het bruidspaar.

Stem de details van jullie catering af met de locatie. Denk ook aan gasten met een speciaal dieet of allergie. Als je het niet zeker weet, kan je het best even bellen, zodat het allemaal goed geregeld is op je bruiloft. Inmiddels zijn jullie naar een proeverij geweest en weten jullie precies jullie willen.

Inmiddels is ook de tijd aangebroken om jullie bruidstaart daadwerkelijk te bestellen.

Checklist trouwen: 5 maanden

Jullie hebben al gekeken naar diverse romantische bestemmingen. Nu is het zo ver om eindelijk een besluit te maken over waar jullie heengaan. Vergeet niet te checken of jullie paspoorten nog geldig zijn! Wellicht hebben jullie ook een visum nodig en/of moeten jullie je laten vaccineren.

Laat vervolgens jullie uitnodigingen daadwerkelijk ontwerpen en denk ook aan leuke bedankjes.

En dan de ringen! Bedenk wat voor ringen jullie willen en ga langs bij een juwelier. Blader ook door trouwmagazines en/of struin het internet af.

Zijn er bruidsmeisjes/jonkers? Dan moeten die natuurlijk ook in stijl worden gekleed. Neem ze een dagje mee, ga gezellig shoppen en wat lekkers eten. Bespreek wel duidelijk wie wat betaalt.

Checklist trouwen: 4 maanden

Vraag alle benodigde officiële documenten aan.

Neem het menu door met de cateraar of de locatie. Geef ook de allergieën door en eventuele speciale diëten.

De ringen hebben jullie al gekeken maar hebben jullie ook al een keus kunnen maken? Wat ook mogelijk is, is om jullie ringen te laten graveren met jullie trouwdatum, jullie namen/initialen of een lieve tekst.

De uitnodigingen zijn ook al klaar, check even of ze naar wens zijn en zorg alvast voor een adressenlijst.

Bedenk wat voor cadeautje je wilt geven aan de mensen die jou hebben geholpen. Denk hierbij aan jullie ceremoniemeester, getuigen en bruidsmeisjes/jonkers. Maak er een persoonlijk cadeau van, zodat ze altijd kunnen terugdenken aan dat mooie moment.

Checklist trouwen: 3 maanden

De uitnodigingen zijn af en helemaal naar wens. De adressenlijst is ook compleet. Dan is het nu de hoogste tijd om de uitnodigingen te versturen.

Als jullie voor een kerkelijk ceremonie hebben gekozen, dan moet je die nu doornemen met de dominee of pastoor.

Bestel je bruidsboeket en andere bloemendecoraties, zoals een bloemenstrik, het corsage en de bloemen voor op de tafels.

Plan een dag in met je vriendinnen/familie om gezellig samen leuke aankleding te verzinnen voor de bruiloft. Zoals bijvoorbeeld slingers, wegwijzer bordjes, lampionnen.

Tijdens het plannen van de bruiloft zijn jullie allebei druk bezig met van alles te regelen, de één wat meer dan de ander natuurlijk. Plan even een momentje voor elkaar om samen te genieten dat jullie binnenkort als man en vrouw door het leven gaan. Ga lekker ontspannen naar de sauna, ergens uiteten of maak er een weekendje weg van.

Plan een kennismaking in met de ambtenaar. Zo kunnen jullie je wensen doorgeven, waar jullie al over na hebben kunnen denken.

Je trouwjurk is al besteld en als het goed is moet nu alles kloppen. Voor de zekerheid moet je toch nog even een pasafspraak maken, voor het geval er toch iets aangepast moet worden.

Houd jij je wel aan je budget? Vergeet niet om regelmatig de financiën te checken, zodat het allemaal volgens plan verloopt.

Nog even alles onder elkaar:

 • Nu is het tijd voor de bruidegom om zijn trouwpak te zoeken;
 • Maak een afspraak bij de notaris;
 • Maak de gastenlijst definitief en regel hier ook een adressenlijst van;
 • Ga langs bij een bloemist, regel je bruidsboeket en bestel je bruidsboeket ook zo snel mogelijk en eventuele andere bloemdecoraties;
 • Regel de attributen;
 • Bedenk hoe je de gasten gaat entertainen;
 • Regel de catering, denk hierbij aan allergieën en diëten, neem het menu uiteindelijk door;
 • Boek jullie huwelijksreis;
 • Check of jullie paspoorten nog geldig zijn;
 • Vraag een visum aan als dat nodig is;
 • Laat de uitnodigingen en bedank kaartjes ontwerpen en verstuur ze uiteindelijk;
 • Ga langs bij juweliers en maak uiteindelijk een keuze;
 • Ga winkelen met de bruidsmeisjes/jonkers;
 • Vraag de benodigde officiële documenten aan;
 • Bedenk een cadeau voor de ceremoniemeester, getuigen en de bruidsmeisjes/jonkers;
 • Gekozen voor een kerkelijke ceremonie? Neem dan alles door met de dominee of pastoor;
 • Plan een dag in met vriendinnen/familie, misschien brengen zij je nog ideeën op;
 • Plan een momentje voor jullie samen;
 • Plan een kennismaking met de ambtenaar;
 • Plan een passessie in voor de trouwjurk;
 • Pak je budget er regelmatig bij.

2 maanden

Checklist Bruiloft: 2 maanden tot het huwelijk

In de laatste 2 maanden ben je vooral bezig met de puntjes op de ‘’i’’ te zetten. Is alles geregeld zoals jij dat wilt? Check dit allemaal voor de zekerheid, zodat er geen verwarringen ontstaan, maar ook zodat jij je er prettig bij voelt. Het is tenslotte jullie dag en die moet natuurlijk perfect zijn.

Checklist trouwen: 2 maanden

Oefen nog een paar keer jullie openingsdans. Als het nog niet gaat zoals jullie willen, zouden jullie nog een paar lessen kunnen nemen.

Als je hoge hakken hebt gekozen om te dragen onder je jurk en je draagt nooit hakken, dan is het een goed idee om ze alvast in te lopen. Ook als je wel hakken draagt, is het goed om ze in te lopen. Na een hele dag op die hakken gelopen te hebben, is het heerlijk om ze uit te mogen doen. Tip: regel een paar dansschoenen voor op de dansvloer.

Uiterlijk twee weken voordat jullie gaan trouwen moeten jullie in ondertrouw bij de gemeente. Meld je aan bij de gemeente op het moment dat jullie het best uitkomt om in ondertrouw te gaan. Zorg dat jullie hier de juiste documenten voor bij hebben, zoals legitimatiebewijzen.

Maak een afspraak bij de kapper/visagiste voor een proefkapsel/make-up, maak ook een afspraak bij een nagelstudio voor een proef manicure en pedicure. Dan kan je nu al kijken wat je wilt en of dat wel leuk staat en het niet teveel is. Maak ook een afspraak voor op de dag zelf voor je haar en make-up.

Begin met het schrijven van jullie trouwgelofte. Hier kan je maar beter op tijd mee beginnen. Elke avond iets erbij schrijven of als iets je te binnen schiet, schrijf je het gelijk ergens op, zodat je het niet vergeet.

Nu je de daadwerkelijke kosten weet, kan je de begroting bijwerken. Dit zodat je precies een overzicht hebt van hoe en wat.

Kiezen jullie voor een tafelschikking of mogen de gasten zelf kiezen waar ze zitten? Als je kiest voor een tafelschikking, begin dat op tijd met puzzelen. Je wilt namelijk wel dat iedereen het naar haar/zijn zin heeft en leuke nieuwe mensen ontmoet die bij elkaar passen.

Checklist trouwen: 1 maand

Maak samen met de fotograaf of de videograaf een shotlist. Bespreek welke momenten er zeker gefotografeerd/gefilmd moeten worden. Zodat jullie zelf ook weten welke foto’s jullie hebben aan het eind van de dag.

Werk je draaiboek bij en neem het hele plan nog even goed samen door. Misschien moeten er nog een paar laatste wijzigingen doorgevoerd worden.

De speeches kunnen altijd uitlopen dus houd daar in je draaiboek rekening mee. Bepaal ook wie er tijdens de verschillende onderdelen wat mag zeggen.

Dan nog de laatste passessie met al je accessoires erbij, om te zorgen dat alles tip top in orde is. En als dat niet het geval is, dan moet dat nog even geregeld worden voor de grote dag.

Als jullie zelf kinderen hebben of jullie nichtjes/neefjes hebben om de ringen te brengen, dan is het handig om even een paar keer te oefenen met het strooien van bloemen en het brengen van de ringen.

Controleer nog of je van iedereen, naar wie je een uitnodiging hebt gestuurd, een reactie terug hebt ontvangen.

Koop de cadeaus die je aan je ceremoniemeester, getuigen, bruidsmeisjes/jonkers wilt geven.

Checklist trouwen: 2 weken

Schrijf de bedankkaartjes met de hand, dat is persoonlijker. Zo kunnen jullie de bedankkaartjes gelijk versturen na de bruiloft.

Check ook nog even of de reserveringen van het hotel goed zijn en zo ook voor de eventuele gasten.

Maak een noodtas met daarin blarenpleisters, schaar, schuifspeldjes, vochtige doekjes, zakdoekjes, etc.

Checklist trouwen: 7 dagen

In de laatste week is het vooral belangrijk dat je alles goed controleert en dat het allemaal naar wens is, zodat je niet op de dag zelf in paniek raakt als iets niet goed is gegaan, dat willen we natuurlijk niet hebben.

Haal je trouwjurk op en herinner je geliefde er ook aan dat hij zijn trouwpak ophaalt.

Controleer of de tafelschikking volgens wens is en breng zo nodig de laatste wijzigingen aan.

Oefen je geloften de laatste week nog even goed, zodat de woorden allemaal vloeiend uit je mond komen.

Begin alvast met het inpakken van je koffers, zodat je dit niet op het laatste moment moet doen. Denk ook aan je medicijnen die je mee moet nemen.

Bespreek de dag nog eens goed door met de ceremoniemeester en overhandig het draaiboek, de gastenlijst, de tafelschikking en het noodtasje.

Is al het vervoer geregeld, eventueel ook voor de gasten? Denk ook aan het vervoer naar het vliegveld.

Nog even alles onder elkaar:

 • Oefen de openingsdans;
 • Loop je hakken in;
 • Maak een afspraak bij de gemeente om in ondertrouw te gaan. (Uiterlijk 2 weken voordat jullie gaan trouwen);
 • Maak een afspraak bij de kapper/visagiste voor een proefkapsel en proef make-up;
 • Begin met het schrijven van jullie trouwgeloften;
 • Bewerk de begroting;
 • Maak een tafelschikking;
 • Kies of de achternaam wordt veranderd en zo ja in die van wie?;
 • Maak een shotlist voor de foto/videograaf;
 • Werk je draaiboek bij en neem het nog goed door;
 • Plan de laatste passessie in;
 • Oefen met het strooien van bloemen en het brengen van de ringen;
 • Controleer of je van iedereen een reactie terug hebt ontvangen;
 • Oefen de trouwgeloften;
 • Koop cadeautjes voor de ceremoniemeester, de getuigen en de bruidsmeisjes/jonkers;
 • Schrijf de bedankkaartjes met de hand;
 • Check de reservering(en) van het hotel;
 • Maak een noodtas;
 • Plan een avondje samen een paar dagen voor de bruiloft;
 • Controleer alles nog een keer extra de laatste week;
 • Haal je trouwjurk op en je geliefde zijn trouwpak;
 • Controleer de tafelschikking;
 • Pak jullie koffers in;
 • Bespreek de dag met de ceremoniemeester en overhandig de spullen;
 • Check of al het vervoer is geregeld.

Checklist: De dag erna… 

 • Verstuur de bedankkaartjes;
 • Breng jullie trouwkleding naar de stomerij;
 • Betaal de laatste rekeningen, eventueel met het geld dat jullie hebben gekregen;
 • Breng de geleende of gehuurde spullen terug;
 • Geef je naamsverandering door aan je werkgever, bank, naambordje op jullie voordeur, etc;
 • Bekijk de foto’s en geef de gasten ook doe mogelijkheid om wat te bestellen.

Niet vergeten voor je bruiloft!

 • Begin op tijd;
 • Bedenk welk thema je wilt of welke sfeer je wilt creëren en hou je daar aan;
 • Maak een overzicht van alle leveranciers en locaties met de contactpersonen en de contactgegevens van hun;
 • Maak een begroting en stel het budget vast. Houd je overzicht er regelmatig bij, zodat je dadelijk niet ineens onvoorziene kosten hebt;
 • Geniet samen van alle voorbereidingen en uiteindelijk de dag natuurlijk. Plan ook is een avondje samen, kijk gezellig een filmpje.

Het huwelijk is geen zelfstandig naamwoord; het is een werkwoord. Het is niet iets wat je krijgt. Het is iets wat je doet. Het is de manier waarop je elke dag van je partner houdt.

 

Klik hier voor de Complete checklist van SKYFLY

Persoonlijke kennismaking
Altijd reserve DJ's
Persoonlijk contact met DJ
Heldere all-in prijzen
DJ's door heel NL
dinsdag
1

Hallo! Kan ik je verder helpen?

Ik ben Krystel, ik help je graag verder! Je kunt ons bereiken via:

Nieuw Inloggen
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×