fbpx

Succesvol een kerstborrel organiseren

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat het tijd is om de jaarlijkse kerstborrel te plannen! De kerstborrel is een geweldige gelegenheid om samen te komen, te ontspannen en het jaar af te sluiten in een feestelijke sfeer. Of je nu een kleine bijeenkomst organiseert voor je team of een grootschalige viering voor de hele organisatie. In deze blog delen we 10 tips om een onvergetelijke kerstborrel te organiseren.

Waarom een kerstborrel?

Waarom überhaupt een kerstborrel organiseren? Het gaat verder dan alleen maar een eindejaarsevenement. Hier zijn een paar redenen waarom het de moeite waard is.

  1. Teambuilding en samenwerking: Een kerstborrel biedt een formele setting waar collega’s elkaar op een andere manier leren kennen. Het is de perfecte gelegenheid om de banden te versterken, wat de teamdynamiek en samenwerking bevordert.
  2. Waardering tonen: Het is een kans om waardering te tonen aan medewerkers voor hun inzet gedurende het jaar. Een kerstborrel is als een groot ‘dank je wel’ voor het harde werk en draagt bij aan een positieve werkomgeving.
  3. Feestelijke sfeer: De kerstborrel brengt een feestelijke sfeer met zich mee. Het is tijd om te lachen, te genieten van lekker eten en te proosten op de successen van het afgelopen jaar.
  4. Netwerkmogelijkheden: Voor organisaties met verschillende afdelingen biedt de kerstborrel kansen voor medewerkers om buiten hun normale kring te netwerken. Dit kan de interne communicatie en samenwerking tussen de afdelingen verbeteren.
  5. Afsluiting van het jaar: Het einde van het jaar is een natuurlijk moment om terug te kijken en hoogtepunten te vieren. Een kerstborrel biedt de perfecte gelegenheid om samen te komen en het jaar in stijl af te sluiten.

Wat doe je op een kerstborrel?

Op een kerstborrel draait het allemaal om het creëren van een feestelijke en ontspannen sfeer waarin collega’s kunnen genieten van elkaars gezelschap. Tijdens deze bijeenkomst kun je diverse activiteiten organiseren om de feeststemming te verhogen. Denk aan kerst bingo’s, een fotowedstrijd voor de best versierde kerst trui, of een gezellige kerstquiz. Vergeet niet om ruimte te bieden voor een informeel netwerk. Sociale interactie en feestelijk entertainment zoals DJ’s, live muziek of een silent disco. Eten en drinken spelen een essentiële rol, overweeg daarom een feestelijk menu en zorg voor diverse drankjes, inclusief speciale kerstcocktails. Het doel is om een ongedwongen en vrolijke sfeer te creëren waarin iedereen kan genieten van de feestelijkheden.

Hoe organiseer je een kerstborrel?

1. Begin op tijd
Het plannen van een kerstborrel kost tijd en inspanning, dus begin op tijd. Markeer een datum in je agenda waarop je wilt dat het evenement plaatsvindt en werk van daaruit achterwaarts om een planning op te stellen. Zo zorg je ervoor dat je voldoende tijd hebt om alle details te regelen.

2. Stel een budget op
Bepaal een realistisch budget voor het organiseren van de kerstborrel en houd je eraan. Denk aan kosten zoals locatie, eten en drinken, decoratie, entertainment en eventuele geschenken of prijzen. Door een budget in te stellen, voorkom je dat de kosten uit de hand lopen.

3. Kies de juiste locatie
De locatie speelt een cruciale rol in het succes van je kerstborrel. Overweeg de grootte van je gastenlijst en de sfeer die je wilt creëren bij het kiezen van een locatie. Of het nu een chic hotel, een gezellig restaurant, een bedrijfsevenementen ruimte of zelfs je eigen kantoor is, zorg ervoor dat de locatie geschikt is voor je behoeften.

4. Stel een feestelijk menu samen
Eten en drinken zijn essentieel voor een geslaagd georganiseerde kerstborrel. Overweeg wat voor soort eten en drinken je wilt serveren. Buffet, sit-down, diner, hapjes, of zelfs foodtrucks, de keuze is aan jou. Vergeet niet om eventuele dieetwensen van je gasten in overweging te nemen.

5. Decoratie en sfeer
Breng de sfeer tot leven met decoratie. Denk aan kerstverlichting, kerstbomen, kransen en andere feestelijke accenten. Een goede inrichting creëert een gezellige sfeer. En alle complimenten gaan natuurlijk naar de kerstborrel organisatie.

6. Entertainment
Overweeg of je entertainment wilt toevoegen aan je kerstborrel. Dit kan variëren van een DJ die feestmuziek draait tot een live band, karaoke of zelfs een photobooth voor leuke foto’s. Entertainment voegt extra plezier toe aan het evenement.

7. Activiteiten en spelletjes
Bedenk tijdens het organiseren van de kerstborrel enkele leuke activiteiten of spelletjes om je gasten bezig te houden. Kerstbingo’s, een fotowedstrijd voor de best versierde kerst trui of een kerstquiz zijn enkele ideeën die bijdragen aan een gezellige sfeer.

8. Dankjewel en geschenken
Overweeg om waardering te tonen aan medewerkers of collega’s met kleine geschenken of dank-je-wel-kaartjes. Dit draagt bij aan een positieve sfeer en laat zien dat je hun inzet waardeert.

9.Veiligheid en transport
Als je alcohol schenkt op je kerstborrel, zorg dan voor voldoende alternatief vervoer, zoals taxi’s of carpool opties.

10. Plan vooraf en geniet
Zorg ervoor dat alles ruim van tevoren is gepland, zodat je op de dag zelf kunt ontspannen en van het evenement kunt genieten. Vergeet niet om te genieten van de tijd met je collega’s, vrienden en familie en de feestelijke sfeer van de kerstborrel.

Kerstborrel organiseren met hulp van SKYFLY

In feite is een kerstborrel veel meer dan een simpel feest. Het is een slimme zet om je waardering te tonen aan je collega’s en een positieve sfeer in het bedrijf te stimuleren. Benieuwd hoe wij je verder kunnen helpen op gebied van entertainment? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vraag een persoonlijk gesprek aan