Jij hebt de taak gekregen, of op je genomen, om de nieuwjaarsborrel te organiseren. Maar hoe pak je dat nu eigenlijk goed aan?! Geen zorgen! Met onze gouden tips organiseer jij een geslaagde nieuwjaarsborrel. Lees snel verder en ga hierna direct aan de slag!

Tips voor het organiseren van jouw nieuwjaarsborrel!

Deel via:

Jij hebt de taak gekregen, of op je genomen, om de nieuwjaarsborrel te organiseren. Maar hoe pak je dat nu eigenlijk goed aan?! Geen zorgen! Met onze gouden tips organiseer jij een geslaagde nieuwjaarsborrel. Lees snel verder en ga hierna direct aan de slag!

borrel nieuwjaar

Tot wanneer kun je een nieuwjaarsborrel geven?

Hoewel er geen officiële einddatum is voor het uiten van je nieuwjaarswensen, houden de meeste mensen 15 januari aan. Wil je dus binnen de ‘nieuwjaarsperiode’ blijven, plan je nieuwjaarsborrel dan voor die datum. Zo geef je jouw gasten nog de gelegenheid om hun nieuwjaarswensen op tijd te delen.

Nieuwjaarsborrel organiseren: waar begin je?

Een nieuwjaarsborrel organiseren lijkt misschien een grote uitdaging, maar met een paar handige tips wordt het een stuk gemakkelijker. Hier zijn een aantal stappen om je op weg te helpen:

  1. Bepaal je doelgroep: is het een borrel voor collega’s, vrienden of misschien beide? Het soort gasten bepaalt de sfeer en stijl van je evenement.
  2. Kies een locatie: dit kan variëren van je kantoor tot een gezellige horecalocatie. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor iedereen.
  3. Stel een budget vast: dit helpt je bij het maken van keuzes voor catering, drankjes, entertainment en decoratie.
  4. Kies een thema: een nieuwjaarsborrel thema maakt je evenement nog specialer en zorgt voor een samenhangende sfeer (zie onze thema-ideeën hieronder).
  5. Verstuur uitnodigingen: gebruik een online tool, zoals Canva, of stuur een originele uitnodiging om je gasten enthousiast te maken.
  6. Regel de catering en drankjes: zorg voor een goede mix van hapjes en drankjes, en houd rekening met dieetwensen of allergieën van je gasten.

Zo kun je effectief beginnen met de organisatie van een geslaagde nieuwjaarsborrel.

Borrel karaoke

Nieuwjaarsborrel thema’s: maak het feestelijk!

Jouw nieuwjaarsborrel is natuurlijk niet compleet zonder tof thema, het kan je evenement écht veel leuker en memorabeler maken! Hieronder geven we je wat ideeën.

  • Glitter & Glamour – Trek je mooiste jurk aan of kies voor je smoking. Voeg eetbare glitters toe aan de champagne en maak een heuse champagnetoren!
  • Après-ski – Gezelligheid in wintersportstijl! Denk aan warme chocomelk, glühwein, een houten chalet-setting en comfortabele ski-outfits.
  • Retro Disco – Haal je pailletten, wijde broeken en disco schoenen uit de kast. Laat de discobal draaien en dans op de grootste hits uit de jaren ‘70!
  • Winter Wonderland – Creëer een magisch winterlandschap met witte decoraties, nep-sneeuw en fonkelende lichtjes. Serveer warme drankjes zoals chocolademelk en glühwein.
  • Black & White – Simpel en elegant, iedereen komt in zwart-wit gekleed. Versier de ruimte met stijlvolle zwart-witte elementen voor een chique uitstraling.
  • Black Tie – Gala-avond met een formele dresscode. Denk aan stijlvolle lange jurken en strakke smokings, gecombineerd met luxe cocktails en een rode loper.

Extra tips voor een geslaagde borrel

Een geslaagde nieuwjaarsborrel valt of staat met de juiste sfeer en entertainment. Overweeg om een bedrijfsfeest DJ in te schakelen om de juiste toon te zetten. Een DJ met saxofonist of een live band met DJ voegt net dat beetje extra toe. 

Wil je het interactief houden? Denk aan een pubquiz of een photobooth voor grappige momenten. Zorg voor een fotogenieke plek passend bij het thema, waar gasten leuke groepsfoto’s kunnen maken. 

Bekijk onze zakelijke evenementenopties voor meer inspiratie. Voor meer informatie of hulp bij het organiseren van je evenement kun je altijd contact met ons opnemen.

Contact

Wil je meer weten over één van onze shows of wil je gewoon simpelweg praten over je feestplannen? Vul dan hieronder je gegevens in. Binnen 12 uur krijg je van ons een reactie. Om contact met ons op te nemen vragen wij je onderstaande gegevens in te vullen. Wanneer mogelijk, kun je ook de feest informatie invullen.

Contactgegevens

Alle velden met een * zijn verplicht.

Niet alle verplichte velden zijn ingevuld








Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag een persoonlijk gesprek aan