fbpx

Hoe om te gaan met kinderen op je bruiloft?

Het is vaak een gevoelig onderwerp: Kinderen op je bruiloft, ja of nee? Jullie bruiloft is een belangrijke dag en je wilt niet dat de ceremonie verstoord wordt door een jammerend of huilend kind, maar hoe vertel je dit aan familie of vrienden die er vanuit gaan dat hun kroost meer dan welkom is op jullie grote dag? Wij geven je graag een aantal tips waardoor de keuze wellicht wat makkelijker voor jullie wordt.

Kinderloze Ceremonie

De ceremonie is een belangrijk moment tijdens jullie bruiloft. Als jullie liever hebben dat hier geen kinderen bij aanwezig zijn is het handig om dit vooraf in de uitnodiging kenbaar te maken. Zo kunnen daggasten eventuele opvang of oppas regelen voor dit deel van de dag.

Bruiloftsfeest zonder kinderen

Wil je een tof feest geven waarbij iedereen tot in de late uurtjes op de dansvloer staat? Dan is het wellicht handig als er geen kinderen op jullie feest aanwezig zijn. Vaak gaat een van de ouders toch wat eerder naar huis of je vindt een hoopje jassen onder een tafel in de hoek van de zaal, wat als bedje fungeert voor de kids. Als je hier geen problemen mee hebt is dat natuurlijk een prima oplossing. Heb je liever dat de kinderen niet op jullie feest komen? Zet ook dit duidelijk in de uitnodiging aan de gasten.

Leuke activiteiten voor kinderen op je bruiloft

Zijn kinderen meer dan welkom op jullie bruiloft, maar wil je niet dat zij zich gaan vervelen? Bedenk dan een aantal leuke activiteiten zodat de kids zich bezig kunnen houden en jullie geen ‘last’ van ze hebben. Wij geven alvast een aantal voorbeelden van leuke activiteiten voor kinderen:

  • Huur een goochelaar, verhalenverteller of schminker. Zij houden de kinderen bezig terwijl de volwassenen ongestoord van de bruiloft kunnen genieten.
  • Tover een aparte ruimte om tot een kinderhoek. Leg hier wat knutselspullen en spelletjes neer. Trouw je in de zomer? Dan is een buitenruimte ook fijn.
  • Zijn er kinderen tijdens het diner aanwezig? Zorg voor een apart kinderbuffet en leuke kleurplaten of placemats die ze tijdens het diner in kunnen kleuren.
  • Zijn de kids klaar met eten, maar genieten jullie nog van een aantal gangen? Maak een kinderbioscoop. Zet voor alle kids een pakje drinken en doosje popcorn klaar en laat ze een leuke film kijken.
  • Start de feestavond met een heuse kinderdisco! Overleg van tevoren met de DJ hoe lang de kinderdisco mag duren en welke nummers er gedraaid mogen worden.

Boek een Bruiloft Nanny

Spreken de activiteiten voor kinderen op je bruiloft jullie aan, maar wil je niet dat jullie gasten alsnog heel de dag bezig zijn met hun kinderen? Huur dan een bruiloft nanny in. Een professionele nanny zorgt voor de opvang van kinderen op jullie bruiloft. Zij bieden zorg en vermaak tijdens de ceremonie, het diner of het avondfeest. Zo hoeven jullie gasten niet naar hun kinderen om te kijken en kunnen groot en klein van deze bijzondere dag genieten.

Zijn jullie nog op zoek naar een Bruiloft DJ voor jullie bruiloftsfeest? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met SKYFLY. 

Vraag een persoonlijk gesprek aan