fbpx

Wat is een pubquiz?

Wil jij graag een pubquiz organiseren? Bij SKYFLY kun je een pubquiz op locatie aanvragen! Of wat dacht je van een online pubquiz? Ook hartstikke leuk om te organiseren in deze tijd! De pubquiz van SKYFLY bestaat uit uitdagende vragen en draait vooral om plezier en hilariteit! De quizmaster van SKYFLY doet zijn uiterste best om snel een klik te krijgen met het publiek, want het doel van een pubquiz-avond is vooral het stimuleren van de strijdlust, saamhorigheid en bovenal gezelligheid. De quiz heeft niets te maken met het IQ van de spelers, maar dient als een teambuildingsactiviteit!

Hoe werkt een pubquiz?

De teams worden van tevoren samengesteld door de organisatie of door de spelers. De quizmaster van SKYFLY kan deze rol ook op zich nemen en doet dit dan op een speelse manier. Dit is wel dé manier om spelers op een leuke manier in diverse groepen te mixen. Vervolgens wordt er in ieder team een teamcaptain gekozen. De teamcaptains zijn belangrijk voor het behalen van de extra punten in de teamcaptain rondes.

Themarondes

Bij de pubquiz die SKYFLY organiseert worden een aantal themarondes van 10 vragen gevormd die in teamverband beantwoord moeten worden. De teams strijden tegen elkaar op het gebied van verschillende soorten categorieën zoals: films, beroemdheden, sport, mode en natuurlijk niet te vergeten… muziek! De rondes bevatten open vragen met soms geluidsfragmenten. Daarnaast worden er fotorondes gespeeld en natuurlijk mogen de welbekende pubquiz muziekrondes niet ontbreken. Zo zorgen wij ervoor dat de quiz leuk en gevarieerd blijft voor alle spelers.

Teamcaptainrondes

De teamcaptains kunnen extra punten verdienen tijdens de speciale ”teamcaptain rondes”. Dit is een reeks met lastige vragen die beantwoord worden met; waar of niet waar. Duim omhoog bij ”waar” en duim omlaag (ter hoogte van de knie) bij ”niet waar”. Natuurlijk mag de groep helpen en aanwijzingen geven, het is tenslotte een teamspel! De SKYFLY quizmaster zal de captains vragen een geheime code af te spreken met het team. Zo kan het team de captain op afstand helpen. Na iedere ronde wordt het antwoordformulier van de teams met elkaar geruild, zodat de teams elkaars antwoorden kunnen nakijken.

Eindoordeel

Aan het einde van alle rondes gaat de quizmaster de balans opmaken en worden de punten opgeteld. Het winnende team krijgt de eer! De organisatie kan natuurlijk voor een prijs zorgen of dit wordt geregeld door SKYFLY en wordt vooraf besproken.

SKYFLY’s pubquiz ervaring

Onze ervaring is dat de mensen superfanatiek zijn en sommige minder goed tegen hun verlies kunnen. Soms ontstaan er dan felle discussies over de antwoorden, maar onze quizmaster zal daar natuurlijk ludiek mee omgaan! De antwoorden die op het kaartje staan van de quizmaster kloppen (voor sommigen helaas) altijd!

De SKYFLY pubquiz staat garant voor een paar uur speelplezier en gezelligheid voor jong en oud, man en vrouw en van ieder niveau. De pubquiz is compleet verzorgd inclusief geluid en professionele quizmaster.

Meer weten?

Heeft onze pubquiz jouw interesse gewekt? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder met de mogelijkheden.

Vraag een persoonlijk gesprek aan