fbpx

Wat kost een bruiloft?

Het is niet het meest romantische aspect van het plannen van een bruiloft, maar het is wel handig om vooraf te weten wat een bruiloft gemiddeld kost. Uiteraard kun je het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt, maar om een realistisch budget samen te stellen moet je wel weten waar je rekening mee moet houden. Zodat je de keuzes kunt maken die bij jullie bruiloft en budget passen. Daarom geven wij je in dit artikel een indicatie van de bruiloft kosten.

Een perfect trouwfeest met bruiloft DJ: prijzen

Natuurlijk willen jullie de liefde vieren met al jullie vrienden, familie en bekenden. Misschien zie jij je gasten al zitten aan een lange, stijlvol gedekte tafel op een zwoele zomeravond. Of ga je liever uit je dak tijdens een spetterend trouwfeest met een compleet verzorgde DJ show met alles erop en eraan. Hoe jouw ideale trouwfeest er ook uitziet, met een beetje creativiteit is er een perfect trouwfeest voor elk budget. De DJ bruiloft prijzen zijn afhankelijk van je eigen wensen. Zo kun je bijvoorbeeld al een SKYFLY bruiloft DJ boeken vanaf €695,-. Ontdek de voordelen en kosten voor een bruiloft DJ bij SKYFLY! Twijfel je of je toch niet liever een live band wilt, maar schrik je van de kosten die al snel kunnen oplopen tot ruim €3250,-? Dan is een DJ met saxofonist een geweldig alternatief. Voor een prijs vanaf €375,- boek je een saxofonist die samen met de bruiloft DJ een fantastische, swingende live show neerzet. Je kunt ook kiezen voor een zangeres, percussionist of gitarist. Met ons concept SKYFLY Live ben je verzekerd van een avondvullend programma. Informeer gerust naar de mogelijkheden. En niet alleen qua muziek kun je het zo duur maken als je zelf wilt, er zijn ook genoeg mogelijkheden qua styling en andere extra’s. Denk aan een upgrade light show met sfeervolle verlichting voor een ‘party de luxe’, losse led up-lights, streamers, een droogijs- of nevelmachine, lichtletters, een groot tv-scherm, een Snappshot Photobooth of een upgrade geluidsset.

Bruiloft kosten

Wat kost een bruiloft verder? Naast een romantisch ja-woord en een subliem trouwfeest krijg je als bruidspaar te maken met een aantal andere kosten. Je wilt er op de mooiste dag van leven immers uitzien om door een ringetje te halen. Over ringen gesproken… ook die vormen een onmisbaar onderdeel van je huwelijk. Wij hebben de belangrijkste overige kosten bruiloft op een rij gezet:

  • Kleding bruidspaar: voor een trouwjurk betaal je al snel zo’n €1000,-. Daar komen vaak nog extra kosten bij voor het op maat maken van de jurk, de schoenen en de lingerie. Een mooi trouwpak is meestal iets goedkoper, maar ook daar komen nog schoenen, een stropdas of strik en eventueel accessoires zoals manchetknopen en een riem bij. Reken alles bij elkaar op gemiddeld €2500,-.
  • Kapper en visagist: wanneer je iemand inhuurt die zowel je haar als je make-up kan doen, dan ben je vaak voordeliger uit dan wanneer je de kapper en visagist los boekt. Voor haar en make-up wordt circa €300,- gerekend.
  • Trouwringen: reken op een bedrag tussen de €800,- en €1500,-. Een budgettip is om niet te kiezen voor trouwringen, maar voor gewone ringen of vriendschapsringen. Vaak ben je dan een stuk goedkoper uit.
  • Trouwfotograaf: natuurlijk wil je dat de mooiste dag van je leven op een prachtige manier vastgelegd wordt op beeld. Ook hier geldt dat prijzen variëren en dat vergelijken de moeite loont. Maar houd in je budget rekening met een bedrag van zo’n €1500,-.
  • Bruidsboeket en bloemen: naast een bruidsboeket, kiezen veel bruidsparen voor corsages en soms ook voor een boeket op de trouwauto. De kosten hiervoor zijn ongeveer €150,-.
  • Bruidstaart: hoe meer gasten je hebt, hoe groter de taart moet worden. Gemiddeld ben je hier zo´n 4 tot 7 euro per persoon voor kwijt.
  • Trouwvervoer: je kunt natuurlijk op de fiets naar het stadhuis rijden, maar de meeste bruidsparen kiezen voor een mooie trouwauto. Dit kost je gemiddeld €400,-.
  • Huwelijksdiner: hoogstwaarschijnlijk zul je hiervoor een select gezelschap uitnodigen. Reken op ongeveer 25 tot 35 euro per gast. Een buffet is goedkoper dan een diner.
  • Overnachting bruidssuite: afhankelijk van de luxe van het hotel ben je voor een bruidssuite zo’n €100,- tot €300,- kwijt.
  • Huwelijksreis: je wittebroodsweken breng je het liefst door op een mooie, romantische bestemming. Je kunt je voorstellen dat een reis naar de Malediven een stuk duurder is dan een paar dagen Texel. Een indicatie voor de huwelijksreis is dan ook moeilijk te geven.

Tot slot zijn er altijd nog onvoorziene kosten, dus is het slim om hiervoor zo’n 10% van je budget achter de hand te houden. De totale gemiddelde kosten bruiloft variëren ongeveer tussen de €15.000,- en €20.000,-.

Kosten voor de trouwceremonie

Het belangrijkste deel van de dag is natuurlijk de trouwceremonie zelf. De kosten hiervoor zijn onder andere afhankelijk van de trouwlocatie. Dit kan bijvoorbeeld in het gemeentehuis, maar ook in een kerk of een romantisch kasteeltje. Houd er wel rekening mee dat je niet zomaar op elke willekeurige locatie kunt trouwen. Wil je bijvoorbeeld trouwen in je eigen huis of tuin, dan moet je hiervoor een aanvraag indienen bij de gemeente. Zij bepalen of de locatie geschikt is. Over het algemeen geldt dat trouwen op het stadhuis de goedkoopste optie is. Zeker als je kiest voor een doordeweekse dag. Voor een huwelijksceremonie op het stadhuis inclusief trouwambtenaar betaal je op doordeweekse dag gemiddeld €400,- waarbij in sommige gemeentes de vrijdag iets duurder is. Op zaterdag betaal je zo’n €200,- meer. Wil je op een zondag trouwen? Zoek dan goed uit of dit in jouw gemeente mogelijk is. Kijk niet vreemd op als je daar meer dan €1000,- voor moet neertellen. Je kunt de ceremonie nog verder aankleden met bijvoorbeeld een zangeres en pianist die het geheel muzikaal omlijsten en extra sfeer geven door op aangegeven momenten 3 of 4 liedjes te spelen die voor jullie een bijzondere betekenis hebben.

Vragen over kosten van een bruiloft? SKYFLY denkt met jullie mee

Bij SKYFLY denken we graag met je mee over mogelijkheden die passen binnen jullie budget. Ook is het altijd mogelijk om van tevoren een kijkje te komen nemen bij onze bruiloft DJ shows of live bands, zodat jullie een goed beeld krijgen van de muziekstijlen en vele extra’s. Bovendien bespreken we uitgebreid de wensen om er zo écht jullie feest van te maken. Neem dus gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Vraag een persoonlijk gesprek aan