fbpx

Personeelsfeest en de werkkostenregeling (WKR) – hoe zit het?

De tijd van de eindejaars- en kerstborrels komt er weer aan. Maar sinds dit jaar is ook de zogenaamde Werkkostenregeling (WKR) voor elke werkgever verplicht. Dat betekent simpel gezegd dat u niet zomaar meer allerlei zaken onbelast aan uw personeel mag schenken. Horen personeelsfeestjes daar dan bij? Dat kan. Maar het goede nieuws is: dat hoeft niet. Of je nu op je eigen locatie of een externe locatie een feest geeft. 

Hoe zit het met de werkkostenregeling en het geven van een personeelsfeest?

Onder de nieuwe WKR mag u als werkgever vrijwel alles vergoeden en verstrekken aan uw werknemers, zolang u er maar voor zorgt dat u onder een bepaald drempelbedrag blijft. Dit is 1,2% van de totale fiscale loonsom van uw organisatie (de ‘forfaitaire ruimte’). Zolang u niet meer vergoedt dan dit bedrag zit u altijd aan de goede kant en hoeft u geen eindheffing van 80% aan de Belastingdienst te betalen. U hoeft ook niet te verantwoorden waar u het bedrag aan uit heeft gegeven. Bijvoorbeeld aan personeelsfeestjes of kerstborrels die u niet in uw eigen pand organiseert.

Vrijgestelde feestjes: in het eigen pand

Daarnaast zijn er ook uitzonderingen van feesten die helemaal buiten de regeling vallen. Als u het personeelsfeest op de werkplek geeft (in één van uw panden, op uw parkeerplaats of buitenruimte) wordt het vrijgesteld. Dit houdt dus in dat u er geen belasting over betaalt en dat het ook niet ten laste van uw forfaitaire ruimte komt.

Vrijgestelde feestjes: op externe locaties

Maar ook feestjes op externe locaties kunnen nog steeds. Het enige waar u dan voor moet zorgen is dat het feest niet alleen maar een feestelijk karakter heeft, maar het combineert met een workshop, studiedag of personeelscongres. Ook commerciële feesten (dus een gastenlijst met klanten of relaties) en personeelsevenementen met een overwegend zakelijk karakter kunnen nog steeds gewoon worden gehouden zonder dat deze binnen de WKR vallen.

Zoals u ziet zijn er nog voldoende mogelijkheden om een mooi bedrijfsfeest te organiseren. Meer weten? Neem contact op met SKYFLY.

 

Vraag een persoonlijk gesprek aan