fbpx

Trouwen in de zomer? 5 tips voor een onvergetelijke zomerbruiloft

Zie jij het al helemaal voor je: elkaar het ja-woord geven met je blote voeten in het zand of een bruiloftsdiner buiten aan lange tafels in Italiaanse sferen? Dat snappen wij helemaal! De zomer is dan ook een populair trouwseizoen. En met een goede reden. De aangename temperaturen en lange zomeravonden bieden ontzettend veel mogelijkheden qua trouwlocatie, aankleding, foto’s en feest. Wij geven je 5 tips voor een onvergetelijke zomerbruiloft.

1. Een zomerse bruiloft organiseren; pas de dresscode aan

Het voordeel van trouwen in de zomer is, dat je gerust die geraffineerde strapless bruidsjurk kunt dragen zonder bang te hoeven zijn dat je het koud krijgt. Ook een korte trouwjurk kan heel mooi zijn in de zomer. Als bruidegom doe je er verstandig aan niet te kiezen voor een warm wollen pak, maar voor een luchtigere variant van katoen of linnen. En als het echt warm dreigt te worden, dan is een extra outfit voor ’s avonds wellicht een goed idee. Zo kunnen jullie ook op de dansvloer lekker fris voor de dag komen en onbezorgd dansen op de beste bruiloft muziek.

Extra tip: wil je je gasten niet verplichten om met 30 graden in driedelig pak te verschijnen, maar wil je wel voorkomen dat ze een korte broek en teenslippers aantrekken? Vermeld dan op de uitnodiging dat de dresscode Summer Chique is. 

2. Kies voor een zomerse trouwlocatie

Een zomerse bruiloft vraagt natuurlijk om een zomerse trouwlocatie. Wat dacht je van trouwen in een romantische kasteeltuin, bij zonsondergang op het strand of letterlijk in het huwelijksbootje stappen? Stuk voor stuk geweldige locaties voor een onvergetelijke zomerbruiloft. En of jullie nu kiezen voor een binnen- of buitenlocatie, onze compleet verzorgde DJ show kan overal plaatsvinden. Het enige waar je rekening mee moet houden is het weer. Met een mooie tent of doeken creëer je eenvoudig bescherming tegen zon of regen. Als je bovendien een bruiloft DJ inhuurt bij SKYFLY, dan kunnen wij je adviseren over de perfecte aankleding van jouw zomerse bruiloft. Zo kunnen we voor een unieke sfeer en ambiance, de tenten of doeken sfeervol uitlichten met onze LED uplights.

Lichtshow bruiloft

3. Zorg voor verkoeling als je gaat trouwen in de zomer

Tijdens een zomerbruiloft kunnen de temperaturen hoog oplopen. Enige verkoeling is dan geen overbodige luxe. Denk bijvoorbeeld aan frisse hapjes en drankjes in de vorm zomerse cocktails, verfrissende fruitwater, ijs en fruitspiesjes. Laat bovendien de bruidstaart zo lang mogelijk in de koeling staan, zodat deze niet te veel te lijden heeft onder de warmte. Voor jezelf en voor jullie gasten is het verder prettig als jullie je tussendoor even kunnen opfrissen. Leg daarom mandjes met verfrissende doekjes, deodorant en waterspray neer bij de toiletten. Je gasten zullen je dankbaar zijn.

4. Kies je fotomoment slim

Van de mooiste dag van jullie leven willen jullie natuurlijk graag blijvende herinneringen hebben in de vorm van geweldige trouwfoto’s. Het beste moment voor een fotoshoot is net voor zonsondergang. Dit wordt het ‘golden hour’ genoemd. Doordat de zon laag staat, is het licht op dit tijdstip een stuk zachter dan midden op de dag, waardoor de foto’s een prachtige warme gloed krijgen. Ook fijn: zo hebben jullie meteen even een moment met z’n tweetjes, voordat het feest losbarst.

5. Dansen onder de sterrenhemel na afloop van de zomerbruiloft

Na de officiële ceremonie en het diner is het tijd om de liefde te vieren met jullie vrienden en familie. En hoe lukt dat nu beter dan lekker te dansen onder een romantische sterrenhemel? Dit kunnen echte sterren zijn, maar je kunt met feeërieke verlichting natuurlijk ook een sterrenhemel nabootsen. Voor een fantastische afsluiting van jullie trouwfeest is het zelfs mogelijk om gebruik te maken van speciaal vuurwerk dat zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Deze zogenaamde Sparkulars geven sprankelende special effects die – in combinatie met een knallend muzieknummer – de avond helemaal afmaken! Informeer bij ons naar de mogelijkheden voor jullie huwelijksfeest.

Bruiloft DJ boeken voor jullie zomerbruiloft? Neem vrijblijvend contact op

Gaan jullie binnenkort trouwen of organiseer je als ceremoniemeester een zomerbruiloft en ben je benieuwd hoe wij het huwelijksfeest onvergetelijk kunnen maken qua muziek en aankleding? Neem dan gerust contact met ons op.

Vraag een persoonlijk gesprek aan