fbpx

5 Dresscode ideeën voor jouw bruiloft

Jullie bruiloft is een bijzondere dag en daar hoort speciale kleding bij. Wil je voorkomen dat jullie gasten in spijkerbroek, gympen of oude kloffie naar jullie bruiloft komen? Geef ze dan een dresscode mee! Zo weet je zeker dat iedereen zich aanpast aan jullie kledingwensen en de kledingstijlen mooi op elkaar afgestemd zijn. Een dresscode kiezen kan lastig zijn. Houdt het altijd zo dicht mogelijk bij jullie bruiloft stijl zodat alles feilloos bij elkaar past en het een prachtig geheel wordt. In dit artikel lichten we een aantal populaire bruiloft dresscode ideeën uit voor jullie bruiloft.

Smart Casual: elegant & modieus

Ben je op zoek naar een nette, maar toegankelijke bruiloft dresscode, dan past Smart Casual perfect bij jullie. Aankomen met een spijkerbroek is een no-go, maar een nette broek zoals een chino is uitermate geschikt voor jullie mannelijke gasten! Maak het af met een mooie blouse en eventueel een blazer. De vrouwelijke gasten kunnen bij deze dresscode denken aan een mooi jurkje, broekpak of rok met nette blouse. Je maakt de look helemaal af met pumps en fancy accessoires!

Cocktail: feestelijk & chic

Wil je een dresscode zonder al te veel regeltjes voor de gasten, dan past cocktail het beste bij jullie! Bij deze dresscode is het vooral belangrijk dat het er feestelijk uitziet. De mannelijke gasten dragen een donker pak met een wit overhemd. De vrouwelijke gasten dragen hun mooiste feestjurk en pakken helemaal uit met make-up, haar en accessoires. De look wordt natuurlijk afgemaakt met een mooi paar pumps en een clutch. 

Black Tie: chic & stijlvol

Wil je voor een formele dresscode gaan, denk dan eens aan Black Tie. Bij deze dresscode dragen de mannelijke gasten een smoking met wit overhemd en zwarte (lakleren) schoenen. Let op: De mannen horen officieel geen horloge te dragen. De vrouwelijke gasten dragen een nette cocktailjurk of lange avondjurk. Zijn jouw gasten ook uitgenodigd voor het diner? Dan dragen de vrouwen altijd een lange jurk. 

Summer Chic: ‘s zomers & chic

Trouwen jullie in de zomer en wil je een dresscode zonder al te veel regeltjes, dan past Summer Chic perfect bij jullie. Deze dresscode lijkt eigenlijk precies op casual chic, maar de nadruk ligt hier op ‘s zomerse kleding. Denk aan nette kleding van luchtige stoffen in pastelkleuren. De mannelijke gasten kunnen bijvoorbeeld in een katoenen of linnen pak komen in een lichte, zomerse kleur. De vrouwelijke gasten kunnen vrijwel alles dragen, zolang het maar netjes en feestelijk is! Denk er wel aan dat de kleding niet te bloot mag zijn.

Themakleur: geen kledingregels, wel een of meerdere themakleuren

Willen jullie de gasten geen kledingregels opleggen, maar wil je wel dat de kleding aansluit bij de stijl van jullie bruiloft? Stuur dan een of meerdere themakleuren mee in de uitnodiging. Zo geef je jouw gasten de vrijheid om aan te doen waar zij zich prettig in voelen, maar heb je wel invloed op het gehele (kleuren)plaatje. 

Basisregels kleding op een bruiloft

Als jullie besluiten geen dresscode te willen opleggen aan de gasten zijn er altijd nog wel een paar basisregels voor kleding die je aantrekt naar een bruiloft. Wellicht kunnen jullie hier subtiel naar verwijzen op de uitnodiging:

  • Vrouwen dragen geen wit naar een bruiloft, deze kleur is uitsluitend gereserveerd voor de bruid. Ook lichte kleuren die naar wit neigen zijn not done.
  • De kleding van de vrouwelijke gasten mag niet te bloot en sexy zijn. Laat dat korte jurkje of mini rokje dus maar in de kast hangen. 
  • Vrouwelijke gasten mogen helemaal uitpakken met accessoires om hun outfit af te maken. Denk aan mooie pumps en een bijpassende clutch. 
  • Mannen mogen hun witte sokken thuis laten! 
  • De mannelijke gaste mogen ook aandacht besteden aan accessoires om hun outfit compleet te maken. Denk dan aan een mooie vlinderdas of bijpassende stropdas. 
  • De schoenen van de mannen moeten passen bij de kleur van de outfit. Kies je voor een zwart pak, trek dan geen bruine schoenen aan, maar zorg voor bijpassend schoeisel. 
  • Trek je als man een jasje aan? Zorg dan dat je daaronder een mooi overhemd hebt. Tijdens het bruiloftsfeest zal het jasje waarschijnlijk snel uitgaan.
  • Zowel voor de mannelijke als vrouwelijke gasten geldt: trek kleding aan waar je makkelijk in kunt dansen, het is de bedoeling dat tijdens het feest alle voetjes van de vloer gaan!

Nu de bruiloft dresscode ideeën bekeken zijn is het tijd om na te denken over een knalfeest! De bruiloft DJ’s van SKYFLY maken van iedere bruiloft een spetterend feest! Wist je dat wij staan voor 100% dansgarantie en 20 jaar aan feestervaring hebben? We plannen graag vrijblijvend een persoonlijk kennismakingsgesprek met jou in om jouw wensen en voorkeuren te bespreken. Neem contact met ons op!

Vraag een persoonlijk gesprek aan