fbpx

Save the Date uitnodiging voor je bruiloft versturen; 3 tips

Of je nu enorm uitpakt of kiest voor een intieme, kleine bruiloft: je wilt natuurlijk dat alle bruiloftsgasten op de grote dag aanwezig kunnen zijn. Om te voorkomen dat belangrijke gasten op die bijzondere huwelijksdag ontbreken, is het daarom een goed idee om lang van tevoren een ‘Save the Date’ aankondiging te doen. Hoe je dat doet? Wij geven drie belangrijke tips!

1. Let op het verschil tussen Save the Date kaartje en een trouwkaart

Veel mensen verwarren een Save the Date kaartje met een trouwaankondiging. Het zijn echter twee heel verschillende dingen. Een trouwaankondiging verstuur je in de regel ongeveer 6 weken van tevoren naar al je gasten. Op deze uitnodiging staat alle informatie over de bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan de tijdstippen, het programma, de dresscode en een cadeautip. Doel van deze aankondiging is dus vooral ook om de grote dag helemaal goed te laten verlopen. Een Save the Date aankondiging heeft echter een heel ander doel: namelijk zorgen dat je bruiloftsgasten een plaatsje vrijhouden in hun agenda.  Zo’n Safe the Date kaart stuur je daarom veel eerder: het liefst een half jaar van tevoren en uiterlijk vier maanden vooraf. Zeker wanneer je in de zomervakantie je bruiloft viert, voorkom je dan dat een groot deel van je gasten op vakantie is. Geef je een trouwfeest in het buitenland? Dan is het slim om je gasten minstens een jaar van tevoren te informeren over de data.

2. Verstuur de perfecte Save the date uitnodiging

Als je weet wanneer je wilt trouwen, in welke regio je dat ongeveer wilt doen en wie je wilt uitnodigen, kun je al een Save the Date kaartje versturen. Details omtrent de precieze tijdstippen en de locatie hoeven nog helemaal niet bekend te zijn. Deze informatie plaats je dan ook niet op het kaartje, ook niet als je een en ander wel al weet. Het perfecte Save the Date kaartje is namelijk lekker kort en krachtig: je noemt duidelijk de trouwdatum en jullie namen, maar laat vooral nog wat te raden over voor je gasten. De voorpret kan dan alvast beginnen!

Weet je wel al zeker dat je sommige gasten voor de hele ceremonie uitnodigt en andere gasten alleen voor het feest in de avond? Stuur die laatste groep dan een Save the Night uitnodiging. Zo voorkom je dat ze voor niets hun hele dag vrijhouden.

3. Of geef een Save the Date feest!

Wil je echt uitpakken en op een grootste manier je voorgenomen bruiloft aankondigen? Geef dan een origineel Save the Date feestje. Nodig al je gasten uit en kondig op het feestje jullie voorgenomen huwelijk aan. Je kunt dit feestje zo groot of klein houden als je zelf wilt. Wellicht geef je een kleine bruiloft en organiseer je een Save the Date feestje in eigen tuin. Heb je veel mensen op de gastenlijst staan? Dan is het handiger om een geschikte locatie af te huren. Misschien wil je zelfs wel een bruiloft dj inhuren en gebruik maken van een officiële cateraar. Alles kan! Geef bij afloop alle gasten een foto van het bruidspaar mee naar huis met achterop de datum en plaats van de bruiloft. Zeker weten dat gasten deze datum direct in hun agenda zullen zetten! Zorg er uiteraard voor dat bruiloftsgasten die niet bij het Save the Date feestje kunnen zijn deze kaart alsnog per post ontvangen.

DJ boeken voor jullie bruiloftsfeest? Neem contact op

Op zoek naar een dj, band of show om vorm te geven aan een ultiem Save the Date feest of jouw bruiloftsfeest? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over alle mogelijkheden.

Vraag een persoonlijk gesprek aan