fbpx

Stukjes op je bruiloftsfeest

Opeens hadden we een discussie: stukjes op ons bruiloftsfeest, doen of niet doen? Het onderwerp kwam zomaar ter sprake en ik dacht dat Ron en ik het daar wel over eens waren. Ik wilde absoluut geen stukjes op onze bruiloft en dat wilde ik ook kenbaar maken in onze trouwkaart, maar Ron dacht daar anders over. Gelukkig zijn we er samen uitgekomen, waardoor we iedereen – onszelf en onze gasten – tevreden hebben gehouden. 

Gênante sketches en het ABC-tje

Ik ben zelf te vaak op bruiloften geweest waar er sketches werden opgevoerd die ronduit gênant waren. Het zijn dan ook vaak de vrienden van de bruidegom die het leuk vonden om allerlei anekdotes uit zijn verleden – ten overstaande van de hele trouwerij – nog eens dik aangezet voor het voetlicht te brengen. Soms werden er zelfs seksuele toespelingen en ex-vriendinnen in benoemd. Ik denk dat geen enkele vrouw dat kan waarderen. Je bruiloft moet een mooie en speciale dag zijn toch? Bijna net zo erg, maar wat je ook nog steeds weleens ziet zijn van die suffe ABC’tjes; “De A die is van … ” Vre-se-lijk. Die stukjes duren altijd veel te te lang, niemand vindt ze écht grappig en achterin de zaal zijn ze vaak niet goed te volgen.

Persoonlijke noot

Maar toen bracht Ron in dat je jouw gasten – de mensen waarom je geeft – toch ook wel de kans wil geven om iets van hunzelf in te brengen op je bruiloftsfeest. En dat is natuurlijk ook zo. Hij had volkomen gelijk. Ik heb weleens meegemaakt dat een zus van de bruid een prachtig lied ten gehore bracht wat zorgde voor een emotioneel en mooi element. Of dat de beste vrienden van het stel een hele gave persoonlijke video presenteerden met daarin allerlei dierbare herinneringen.
Dus al je in de trouwkaart zet: ‘liever geen stukjes’ dan loop je dat ook mis en dat is zonde.

Ceremoniemeester en DJ

Ron en ik hebben een compromis gesloten na een overleg met onze bruiloft DJ van SKYFLY. Collega’s, vrienden, familie en bruidsparen die meelezen, let op 😉 We hebben de ceremoniemeester gebriefd over wat we wel en niet wensten op ons trouwfeest. Indien onze gasten een stukje wilden uitvoeren kon dat zeker, maar in overleg met onze ceremoniemeester. Zij beloofde daar sturing aan te geven en te zorgen dat de eventuele voordrachten helemaal pasten bij ons bruiloftsfeest. Daarbij wilden we sowieso; geen stukjes na de openingsdans, want wanneer het feest in volle gang is willen we dat absoluut niet verstoren. Als onze gasten de behoefte niet voelden om een stukje uit te voeren was dat natuurlijk ook helemaal prima. Het zal hoe dan ook een onvergetelijk trouwfeest worden.

Marketingmanager Kelly (28) en bouwondernemer Ron (33) kennen elkaar al meer dan vier jaar. Ron heeft Kelly vorig jaar ten huwelijk gevraagd en op 31 oktober zijn ze getrouwd. SKYFLY mocht de muziek op hun zeer geslaagde bruiloft verzorgen. Op ons verzoek heeft Kelly een blog bijgehouden over de voorbereidingen.

Vraag een persoonlijk gesprek aan