fbpx

Tijdsplanning voor je trouwdag maken? Ons voorbeeld van een dagindeling voor bruiloften

Een traditionele trouwdag bestaat eigenlijk uit 6 vaste momenten. Deze bruiloft dagplanning is een mooie basis om jullie speciale dag vorm te geven. Het is natuurlijk belangrijk dat jullie deze dag zo persoonlijk mogelijk maken en indelen naar jullie wens. Hieronder vind je dan ook een voorbeeld van een dagindeling van een bruiloft.

1. Ceremonie

De trouwceremonie is eigenlijk het belangrijkste deel van de gehele dag. Tijdens deze plechtigheid geven jullie elkaar het jawoord. Het is daarom ook goed om te weten dat je de ceremonie tegenwoordig ook helemaal aan jullie stijl kunt aanpassen. Je kunt er samen met de trouwambtenaar voor zorgen dat het persoonlijk gemaakt wordt, wellicht met hier en daar een leuke grap of anekdote. Naast een leuke trouwambtenaar speelt muziek ook een grote rol tijdens de ceremonie. Je kunt er voor kiezen een aantal nummers uit te kiezen en in een spotify lijst te zetten. Wil je echt iets speciaals? Denk dan aan live artiesten tijdens de trouwceremonie. Een zanger(es), pianist, gitarist speelt vaak vier nummers in een uur. Je kunt dan drie nummers uit het repertoire kiezen en de artiest zal één nummer naar keuze instuderen. Zeg nou zelf… wat is er romantischer dan naar jouw geliefde lopen terwijl jullie liefdeslied live gespeeld of gezongen wordt?

2. Taart

Na de ceremonie kun je ervoor kiezen om het taartmoment te laten plaatsvinden. Samen met de daggasten en eventuele gasten die bij de ceremonie aanwezig waren, gaan jullie de bruidstaart aansnijden. Heb je een bruidstaart met meerdere lagen? Vraag dan aan het personeel op jullie trouwlocatie of ze de bovenste laag van de taart voor jullie apart willen houden. Deze kunnen jullie mee naar huis nemen en invriezen. Hoe leuk is het om op jullie 1-jarig huwelijksjubileum nog een stuk van de bruidstaart te kunnen eten?

3. Fotomoment

Na de taart is het tijd om foto’s te maken. Jullie laten de daggasten achter en gaan samen met de fotograaf op pad om foto’s te maken. De foto’s kunnen op de trouwlocatie gemaakt worden of ergens in de omgeving. Plan altijd voldoende tijd in voor de foto’s zodat jullie relaxt zijn en niet constant op de klok hoeven te kijken. Wij raden aan om zeker 1,5 uur in te plannen, maar jullie fotograaf kan jullie hier het beste in adviseren.

4. Receptie/ Borrel

Na het maken van de foto’s is het tijd voor een receptie/borrel. Tijdens dit moment hebben gasten de mogelijkheid om jullie te feliciteren en kunnen jullie een toast uitbrengen. Hoe leuk is het als je ook hier weer muziek de sfeer laat bepalen? Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden. Een DJ kan wat sfeer brengen door achtergrondmuziek te draaien. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor live muziek in de vorm van een jazz trio, pianist, gitarist en zanger/zangeres. Mogelijkheden genoeg dus voor de perfecte muziekkeuze tijdens de borrel.

5. Diner

Na de borrel is het tijd voor het diner. Samen met jullie daggasten schuiven jullie aan tafel voor een uitgebreid huwelijksdiner. Meestal wordt er zo’n drie uur uitgetrokken voor het diner. Je moet hier ook denken aan speeches die gehouden zullen worden door jullie daggasten tussen de gangen door. Ook tijdens het diner kan muziek een eventuele rol spelen. We raden hier aan om voor een pianist te kiezen of een violist.

6. Bruiloftsfeest

Na het diner is het tijd voor het trouwfeest! Avondgasten druppelen binnen, de daggasten gaan alvast naar de feestzaal en jullie trekken je nog heel even terug om op adem te komen. Als iedereen binnen is openen jullie de feestavond met een prachtige openingsdans of een ludieke actie zodat het feest van start kan. Natuurlijk denk je bij een goed feest meteen aan een bruiloft DJ, maar wist je dat er nog meer mogelijkheden zijn? Je kunt er voor kiezen om ook live muziek toe te voegen voor een knalfeest waar iedereen nog lang over napraat! Denk bijvoorbeeld aan een Saxofonist, zangeres of een band in combinatie met de DJ. Alles is mogelijk, behalve een lege dansvloer!

Aan de slag met de planning voor jullie bruiloft

De tijdsplanning en volgorde van jullie trouwdag kunnen jullie natuurlijk helemaal aanpassen naar wens. We hopen dat jullie met bovenstaand voorbeeld van een bruiloft dagindeling een goede basis hebben met de meest belangrijke elementen van jullie bruiloft. Wij helpen jullie natuurlijk graag om de gehele dag muzikaal tot in de puntjes te begeleiden. Neem voor meer informatie contact met ons op of plan geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek in.

Vraag een persoonlijk gesprek aan