fbpx

Zo creëer je de beste muzieklijst voor jouw feest

Gaan jullie trouwen en zijn jullie je aan het verdiepen voor de feestavond? Dan hebben wij een aantal tips hoe je de meest leuke nummers voor een feestje kunt verzamelen. Er zijn natuurlijk ook altijd een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Ga je zelf de muziek verzorgen of boek je een professionele bruiloft DJ die jullie feest tot een waar spektakel maakt? Daarnaast is het goed om rekening te houden met verschillende muzieksmaken van jezelf, jouw partner en de gasten. Best wel wat om over na te denken dus… Hieronder geven we alvast wat inspiratie voor jouw muzieklijst voor een feest.

1. Muziek voor een feestje

De eerste vraag die je jezelf stelt is: ‘Wat vind ik nou typische muziek voor een feestje?’. Best lastig he… Misschien werkt het makkelijker als je de muziekkeuze beperkt tot bepaalde muziekstijlen. Zowel jij als je partner kunnen beide een lijst maken met muziekstijlen die jullie leuk vinden en waar jullie aan denken bij een feestje. Voor de één kan dit dancemuziek zijn en de ander denkt wellicht eerder aan foute 80’s en 90’s hits. Het geeft niets als jullie muzieksmaken van elkaar verschillen. Samen kunnen jullie een mooie lijst van verschillende muziekstijlen samenstellen met de leukste nummers voor jullie feestje!

2. Muziekwensen van de gasten

Naast jullie eigen voorkeur voor muziek heb je natuurlijk ook te maken met de gasten die je op jullie bruiloftsfeest uitnodigt. Het is fijn als er muziek gedraaid wordt waar jullie de voorkeur aan geven, maar je wilt ook dat de gasten gaan dansen en de dansvloer vol staat. Vraag bijvoorbeeld aan een aantal vrienden en familie van verschillende leeftijden wat voor muziek zij leuk vinden. De stijlen die aansluiten bij jullie eigen muzieklijst kun je dan dikgedrukt maken en vervolgens draaien op jullie feest. Van de stijlen die niet aansluiten kunnen jullie wellicht een paar nummers uitzoeken die wel gedraaid mogen worden. Het is ook goed om vooraf te bespreken of de gasten verzoekjes aan mogen vragen. Als je een bruiloft DJ inhuurt voor je feest, kun je met de DJ afspreken dat er alleen verzoekjes gedraaid mogen worden die aansluiten bij jullie genoemde muziekstijlen.

3. Maak de beste Spotify playlist aan voor jouw feestje

Het kan handig zijn om in de maanden naar aanloop van jullie feest een Spotify playlist aan te maken voor jullie feestje. Zo hebben jullie een muzieklijst voor jullie feest, van de beste nummers uit de muziekstijlen die jullie leuk vinden. Als je kiest voor een Bruiloft DJ die de muziek op jullie feest gaat verzorgen kun je ook heel gemakkelijk de muzieklijst met leuke nummers voor jullie feestje met hem of haar delen. Zo weet de DJ meteen welke muziekstijlen en nummers gedraaid mogen worden op jullie huwelijksfeest.

Ben je benieuwd hoe onze bruiloft DJ’s te werk gaan? Wij gaan graag, geheel vrijblijvend, met je in gesprek om jullie wensen en onze mogelijkheden gedetailleerd door te nemen.

Neem vrijblijvend contact op om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Vraag een persoonlijk gesprek aan