fbpx

Trouwen in 2022? Dit zijn de nieuwste bruiloft trends!

Nu de maatregelen steeds wat meer versoepelen en we weer langzaam terug gaan naar ‘normaal’, zien we een verschuiving in de bruiloft trends. Waar afgelopen jaar kleine, intieme bruiloften populair waren, zien we nu dat het thema ‘My Big Fat Wedding’ weer terug van weggeweest is. Iedereen snakt weer naar een grote bruiloft waar goed uitgepakt kan worden met een knalfeest. Staat jullie bruiloft in het jaar 2022 gepland en zijn jullie nog op zoek naar wat inspiratie? Na het lezen van dit artikel ben je weer helemaal op de hoogte van de laatste bruiloft trends voor dit jaar.

1. Trendy bruiloft sfeer: blauw en lavendel

Naast de aardetint kleurenthema’s van afgelopen jaren zien we dit jaar een stijging in de paarse en blauwe tonen. Wil jij jouw bruiloft dus trendy aankleden, ga dan voor de kleur Very Peri, dit is een mix van warm blauw en paars. Deze kleur is tevens uitgeroepen tot kleur van het jaar 2022 door het Pantone Color Institute.

2. Vintage meubilair: recyclen is hip!

Wil jij uitzoekwerk en kosten besparen in het meubilair voor jullie bruiloft? Veel bruidsparen maken dankbaar gebruik van Marktplaats of Facebook groepen waar decoratiemateriaal voor de bruiloft wordt doorverkocht. Naast dat het kostenbesparend is, zorg je er zo ook voor dat jullie decoratie uniek is. Denk bijvoorbeeld aan verschillende stoelen of banken door elkaar in plaats van de standaard witte stoelen voor de ceremonie die je overal al voorbij ziet komen.

3. Support your locals

Als we dan toch iets positiefs aan Corona moeten koppelen, is dat wat ons betreft dat we onze lokale ondernemers beter hebben leren kennen en lokaler zijn gaan shoppen. Top leveranciers hoeven niet van ver te komen! De lokale bakker, bloemist of juwelier is minstens net zo goed als die ene winkel aan de andere kant van het land, waar iedereen al naartoe gaat. Bovendien kun je makkelijker langs gaan om de laatste wijzigingen te bespreken en scheelt het je een hoop aan voorrijkosten! Top toch?

4. Unieke trouwlocaties

Doordat veel bruiloften een of soms wel twee jaar verschoven zijn zitten veel trouwlocaties vol. Dit zorgt ervoor dat je creatief moet zijn en op zoek gaat naar een alternatief dat bij jullie past. Zo is ook dit jaar een festival bruiloft (trouwen in een stretchtent op een weiland of in de tuin) weer erg populair. Daarnaast zien we dat veel bruidsparen kiezen voor een transparante trouwlocatie voor de ceremonie of het diner. Denk hierbij aan lichte, moderne en doorschijnende feestlocaties zoals bijvoorbeeld een kas.

5. My Big Fat Wedding

Terug van weggeweest: My big fat wedding! Nu de corona maatregelen het toelaten om iets te versoepelen, zien we dat veel bruidsparen een groot trouwfeest willen geven en uit willen pakken voor hun grote dag. Dit zien we ook terug in huwelijken die plaatsvinden in het buitenland. Vooral Italië en Frankrijk zijn erg in trek voor bruiloften in de zomer. Een groot spetterend feest mag hier natuurlijk niet bij ontbreken. Een bruiloft DJ in combinatie met band zorgt voor een knalfeest waarbij alle gasten met de voetjes van de vloer gaan!

Wij zijn ontzettend blij dat de mogelijkheden rondom trouwen weer toenemen. Wil jij jouw ideeën bespreken en kijken naar de mogelijkheden bij SKYFLY? Of heb jij nog wat inspiratie nodig van bruiloft experts. Neem contact met ons op! Van bruiloft DJ’s tot aan de mooiste trouwlocaties en verrassende extra’s: wij organiseren jouw droombruiloft tot in de puntjes.

Vraag een persoonlijk gesprek aan