fbpx

Trouwjurken passen: Kelly vertelt over haar zoektocht

Marketingmanager Kelly (28) en bouwondernemer Ron (33) kennen elkaar vier jaar. Ron heeft Kelly vorig jaar ten huwelijk gevraagd en op 31 oktober gaan ze trouwen. SKYFLY.nl mag de muziek op hun bruiloft verzorgen. En op ons verzoek houdt Kelly een blog bij over de voorbereidingen.

“Deze week heb ik de knoop doorgehakt. Ik heb mijn bruidsjapon uitgezocht! Mijn zoektocht naar een droomjurk begon – net als bij jullie waarschijnlijk – op internet. Urenlang heb ik gelezen, foto’s en filmpjes bekeken om inspiratie op te doen. Met een paar vriendinnen zijn we toen in een aantal winkels gaan passen. De mooiste jurken heb ik op een shortlist gezet. Vorige week ben ik met mijn beste vriendin en moeder nog een keer op pad gegaan en heb mijn definitieve keuze gemaakt. In deze blog wil ik antwoord geven op een paar vragen waar ik zelf ook mee zat voordat ik op zoek ging…

Wat kost een trouwjurk?

Ik kan inmiddels wel zeggen: je kunt het zo gek maken als je wilt. Een vriendin van me trouwde in een jurk die ze via Marktplaats vond en het stond haar geweldig. Daarnaast ken ik verhalen van dames die zich de luxe van een designerjurk of zelfs haute couture kunnen veroorloven. Dan heb je een unieke jurk die speciaal voor jou is gemaakt. Bij een beginnende ontwerper kun je misschien zelfs nog goedkoper slagen dan in de bruidsmodewinkel. Stap je bij Dior binnen dan moet op prijzen rekenen waar je ook een sportauto van kan kopen. Maar volgens de meeste websites kiezen Nederlandse bruiden een jurk van tussen de 500 en 3000 euro. En dat zijn inderdaad ook de prijzen die je vaak ziet voor trouwjurken in verschillende bruidsmodewinkels.

Hoe lang voor je bruiloft moet je een bruidsjapon uitzoeken?

Hoe eerder hoe beter. Bruidsmodezaken hebben vaak geen voorraad en moeten de jurk zelf ook bestellen. Daarna moet de jurk nog op maat worden gemaakt. Als je zo’n zeven á acht maand voor jullie huwelijksdag de jurk uitzoekt is er genoeg tijd en kun je alle modellen nog bestellen. Daarna wordt de keuze gewoon minder. Onderstaand filmpje dat ik vond is een handig hulpmiddel voor het bepalen van de uiterste besteltijd van je jurk.

Welke trends zijn er voor bruiloftsjurken in 2015?

Als je net als ik alle trouw-, beauty-, en modeblogs leest dan weet je dat er heel veel verschillende trends zijn in de bruidsmode die elkaar seizoen afwisselen. Dé modewoorden voor 2015 zijn: peplums, vintage, borduursels en bijzondere kleuren. Google er maar eens op. Maar misschien ben je juist wel op zoek naar een klassieke jurk. Of heb je een smaak die niet past bij de laatste trends. Geen probleem: de meeste bruidsmodewinkels hebben voor elke voorkeur genoeg keuze. Laat je daarom niet van de wijs brengen door de nieuwste filmpjes van de catwalk en laat je eigen gevoel spreken. Het is jullie feestje! Letterlijk…

En nu ben je misschien wel heel benieuwd naar mijn bruidsjurk? Tja, daar kan ik natuurlijk niets over zeggen. Dat blijft een verassing tot de bruiloft. Maar ik weet zeker dat Ron hem fantastisch zal vinden…”

Vraag een persoonlijk gesprek aan