fbpx

Wat is een incentive en waarom moet je dit inzetten?

Een incentive is een prestatiegerichte beloning en wordt vaak ingezet om medewerkers te motiveren. Je kunt dan denken aan een persoonlijk doel dat behaald moet worden door een individuele medewerker. Maar het kan ook zijn dat er een gezamenlijk doel wordt opgesteld dat door alle medewerkers behaald moet worden.
Een incentive voor personeel moet uniek zijn en daarom is het belangrijk dat je dit bijvoorbeeld maar 1 of 2 keer per jaar inzet.

Voordelen van een incentive

Het inzetten van een incentive heeft voor zowel werkgever als werknemer een toegevoegde waarde. Het creëert meer onderlinge verbondenheid bij de medewerkers waardoor het teamgevoel versterkt wordt, en dit heeft vervolgens weer positieve invloed op de bedrijfsresultaten.

Incentive organiseren

Wanneer je samen met jouw medewerkers een doel hebt gedefinieerd kunnen jullie gaan nadenken over een incentive die hieraan vast hangt. Wanneer het doel bereikt is kun je bijvoorbeeld een tof incentive feest geven voor de medewerkers. Denk hierbij aan een pubquiz of feestquiz avond met het hele team. Je beloont de medewerkers voor het behalen van het doel en versterkt op die avond ook meteen weer het teamgevoel door een spel met elkaar te spelen. Voor of na de feestquiz zou je ook nog gezamenlijk kunnen eten of borrelen.

Op zoek naar partij die gespecialiseerd is in het organiseren van een pubquiz of feestquiz? Neem dan contact op met SKYFLY entertainment.

Vraag een persoonlijk gesprek aan