fbpx

Zo magisch kan een bruiloft in de winter zijn: 5 voordelen

Een bruiloft in de winter is waarschijnlijk niet iets waar de meeste bruidsparen als eerste aan denken bij het plannen van hun trouwdag. Toch kan trouwen in de winter super romantisch zijn (denk aan knisperende haardvuurtjes, warme chocolademelk met slagroom en een fotoshoot met jouw aanstaande in de sneeuw) én heeft het veel voordelen. In onderstaande blog lichten we 5 redenen uit waarom een winter bruiloft juist heel leuk kan zijn.

1. Een trouwlocatie voor een winter bruiloft

De winter is geen populair seizoen als het om trouwen gaat, des te meer voordelen voor bruidsparen die juist wel in de winter willen trouwen. Grote kans dat jullie favoriete locatie meteen beschikbaar is op de datum dat jullie willen trouwen. In verband met het weer raden we altijd aan om naar een trouwlocatie op zoek te gaan waar je de hele dag terecht kunt. Denk aan de ceremonie, receptie en het feest. Wist je dat sommige locaties zelfs de mogelijkheid hebben tot sneeuwgarantie in de vorm van sneeuwkanonnen? Hallo super romantische fotoshoot in de sneeuw!

2. Winter trouwjurk

Als je in de winter trouwt wil dat niet meteen zeggen dat je geen strapless of backless jurk kunt dragen. Het overgrote deel van de dag zijn jullie binnen. Als jullie naar buiten gaan, voor bijvoorbeeld de fotoshoot met de fotograaf, kun je de jurk vaak heel mooi combineren met een zacht vestje of jasje. Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om een jurk met lange mouwen te kopen of huren. 

3. Een winter bruiloft is goed voor de portemonnee

Omdat er minder vraag is naar bruiloften in de winter is dit over het algemeen een stuk goedkoper dan een bruiloft in het voorjaar of de zomer. Dit betekent dat je meer keuze hebt in locaties, fotografen, entertainment en andere leveranciers. Heb je dus een kleiner budget voor ogen, dan is trouwen in de winter misschien wel iets voor jou!

4. Winter thema’s

Wat is er nu gezelliger dan een knus en romantisch winter thema voor jullie bruiloft? Fleece dekentjes, knisperende vuurtjes, kaarsen, een hot chocolate bar voor de gasten. Ook qua smaken voor het diner en de taart kun je het helemaal over een andere boeg gooien. Denk aan een witte taart met vullingen als speculaas, salted caramel, kruidnoten, kaneel of pompoen. Voor het diner kun je gaan voor een buffet met stamppot en stoofvlees of een gezellige winterbarbecue. 

5. Winterzon

Het allerleukste voordeel van een bruiloft in de winter is dat je het koude en gure Nederland achterlaat voor een huwelijksreis in de zon! Wat een heerlijk vooruitzicht. 

Ben jij overtuigd dat een bruiloft in de winter heel mooi kan zijn, en wil je de mogelijkheden met ons bespreken? Neem dan contact met ons op! Van locatie tot aan muziek in de vorm van een band of een bruiloft DJ, bij SKYFLY zijn de mogelijkheden eindeloos!

Vraag een persoonlijk gesprek aan