fbpx

6 mooie openingsnummers voor de bruiloft dans op jouw trouwfeest

De openingsdans is een intiem moment met je partner waarin je jullie ja-woord viert en bovendien de feestelijke dag voor alle genodigden aftrapt. Natuurlijk wil jij voor de bruiloft dans het perfecte nummer vinden en, hoewel er op het internet voldoende lijstjes te vinden zijn, blijkt het vinden van een mooi openingsnummer helemaal niet zo makkelijk. Zoek jij een goed dansbaar nummer dat écht bij jullie past? Wij helpen je op weg door het delen van onderstaand lijstje met originele openingsnummers voor de bruiloft dans op jullie trouwfeest! Welk nummer geef jij door aan de bruiloft DJ?

1. Perfect – Ed Sheeran

Jullie liefde voor elkaar kan haast niet beter verwoord worden dan de manier waarop het in dit liedje wordt gedaan. Perfect is een intiem nummer, dat zich perfect leent voor een romantische openingsdans. Val in elkaars armen en zwijmel weg bij de zoete tekst, terwijl jullie vrienden en familie naar jullie kijken en van geluk een traantje wegpinken.

2. A thousand years – Christina Perri

‘I have loved you for a thousand years, I’ll love you for a thousand more.’ Wij kunnen ons wel voorstellen waarom dit liedje zo vaak wordt aangevraagd op trouwfeesten. Als je gaat trouwen, dan geloof je dat je de ware liefde hebt gevonden. Misschien heb je er lang op moeten wachten, maar het is het wachten meer dan waard. Dat is precies waar deze mooie song over gaat. Dus hebben jij en je partner elkaar wat later in het leven ontmoet? Dan is dit nummer op jullie lijf geschreven.

3. Sky full of stars – Coldplay

Ook de band Coldplay weet het gevoel van onvoorwaardelijke liefde feilloos te verwoorden. Dit nummer is wat meer up tempo dan de meeste nummers in deze lijst, waardoor de feestelijke stemming er al wat sneller in zal komen bij jullie en jullie gasten. Ben jij fan van dit nummer, maar wil je toch graag een intiem moment beleven tijdens de openingsdans? Dan kun je ook kiezen voor de akoestische versie van dit lied.     

4. Tom Odell – Grow old with me

Het zwijmelen houdt nog lang niet op! Singer-songwriter Tom Odell schreef een prachtig nummer over samen oud worden. Ook dit nummer lijkt als geen ander gemaakt om te draaien tijdens een bruiloft. Door het dansen op Grow old with me, maken jullie een herinnering voor het leven.

5. The book of love – Gavin James

Dit liedje is misschien wel het meest intieme van deze lijst. Gavin James zingt dat je liefde niet kunt leren uit een boek, maar dat je het leert van relaties met de mensen om je heen. Hebben jij en je partner elkaar geleerd wat liefde is? Dan sluit dit nummer perfect aan op jullie verhaal.

6. Shut up and dance – Walk the moon

Houden jullie ervan om samen gek te doen, en willen jullie het trouwfeest openen met een knaller? Kies dan voor Shut up and dance als openingsnummer. Jullie gasten kunnen meteen meedoen, en in plaats van schuifelen kun je op dit nummer je beste dansmoves laten zien. Draai deze song en jullie bruiloft wordt gegarandeerd een feest!

Welk openingsnummer je ook kiest, jullie bruiloft muziek is bij ons in goede handen. Neem vrijblijvend contact op voor het bespreken van de mogelijkheden!

Vraag een persoonlijk gesprek aan