fbpx

Bruiloft buiten vieren? Vergeet dan vooral deze 4 dingen niet

Het trouwseizoen is weer begonnen! Rond de zomermaanden bezegelen veel stellen hun liefde op een bruiloft. De zomerse temperaturen en de kleurrijke natuur zorgen ervoor dat deze maanden het populairst zijn om een bruiloft in te plannen. Door het lekkere weer kiezen steeds meer mensen ook voor een buitenbruiloft in de natuur: de duinen, een bos of midden in een weiland. Wellicht doe jij dit seizoen zelfs inspiratie op voor jouw eigen bruiloft. Denk je eraan om jouw bruiloft buiten te laten plaatsvinden? Dan mag je onderstaande dingen zeker niet vergeten.

Overnachting voor de gasten

Vier jij jouw bruiloft op een prachtige maar afgelegen locatie, zoals een van de Waddeneilanden of midden in een natuurgebied? Dan kan het soms een uitdaging zijn voor de gasten om naar je bruiloft te komen met het oog op de terugreis. Zorg er daarom voor dat er voor jouw gasten een mogelijkheid is tot overnachten, zodat ze kunnen kiezen voor een overnachting die snel en goed geregeld is. Zo kun je afmeldingen vanwege de reisafstand voorkomen en kan iedereen zo lang blijven als ze willen!

Een slecht-weerplan

Je wenst het natuurlijk niemand toe, maar wanneer je kiest voor een buitenbruiloft is er altijd een risico op slecht weer, zoals regen of hele koele temperaturen. Mooi weer is niet vanzelfsprekend en daarom is het altijd verstandig om een slecht-weerplan achter de hand te hebben zodat jullie bruiloft hoe dan ook door kan gaan. Overleg met de locatie wat de mogelijkheden zijn, zoals een mooie feesttent, een binnen locatie, terrasverwarmers of andere opties. Zorg ook dat de apparatuur van jullie bruiloft DJ of band op een plek staat die beschermd kan worden tegen het weer!

Hittegolf

Het kan natuurlijk ook helemaal de andere kant op slaan. Hoewel regen en storm op jouw buitenbruiloft ongewenste gasten zijn, is een hittegolf eigenlijk ook niet welkom. Wanneer de temperaturen de pan uit rijzen en de zon ongenadig schijnt, dan moet je aan andere dingen denken. Genoeg schaduwplekken, bijvoorbeeld. Deze kun je creëren door een opstelling onder bomen te maken, of door gebruik te maken van grote parasols. Ook zonnebrand voor je gasten is geen overbodige luxe. Daarnaast is het fijn als er genoeg verfrissende dorstlessers zijn die geen alcohol bevatten. Gewoon water is een beetje saai, maar takjes munt, een schijfje citroen en voldoende ijsblokjes doen wonderen!

Achteraf

Wanneer jullie bruiloft buiten plaatsvindt op een buitenlocatie, is dat op de dag zelf enorm genieten. Zo’n mooie, groene locatie is natuurlijk een prachtige achtergrond voor jullie grote dag. Zorg wel dat je goede afspraken maakt over de volgende dag en het opruimen van de locatie. Trouw je in de natuur, dan wil je eigenlijk geen sporen achterlaten. Zorg ervoor dat er geen rommel, afval of andere spullen achterblijven in de natuur. Zo kunnen we nog jaren blijven genieten van de mooie natuur die ons land ons te bieden heeft!

Heb je vragen over hoe je jouw bruiloft buiten tot een succes kunt maken, of hoe je ervoor kunt zorgen dat de band kan blijven doorspelen – ook met slecht weer? Neem dan vooral even contact met ons op. We helpen je graag!

Vraag een persoonlijk gesprek aan